Főoldal > DIÉTA > Top 5 étel, amivel szupergyorsan formába hozhatod magad!

Top 5 étel, amivel szupergyorsan formába hozhatod magad!

diétaételétkezésfogyásfogyókúragyorstáplálkozás
0

Írta:

Remekül segítenek a fogyásban ezek az ételek, illeszd be őket az étrendedbe, hogy búcsút inthess a súlyfeleslegnek!

Leveles zöldségek

A leveles zöldségek fogyasztásával rengeteg tápanyaghoz (A-, C-, K-vitamin, folsav, kalcium, vas, magnézium, kálium és rost) juttatod a szervezetedet, és az étkezésedet is gazdagabbá varázsolod jelentős kalóriatöbblet hozzáadása nélkül. Tegyél spenótleveleket a salátádba, készíts kelkáposzta levest, vagy ropogtass el pár pirított kelkáposzta levelet, hogy feltöltődj és kivédd a betegségeket, nem utolsó sorban pedig remekül mutass a bikinidben.

Lazac

A lazac természetesen alacsony kalória-, telített zsír-, és nátriumtartalommal bír, valamint kiváló fehérjeforrás, kiemelkedővé mégis az omega-3 zsírsavtartalma miatt válik. Az omega-3 zsírsavak ugyanis – különösen az EPA és a DHA – gyulladáscsökkentő hatásuk miatt nélkülözhetetlen hozzávalói a diétádnak.

Nyers olajos magvak

A nyers magvak rendkívül gazdagok egészséges zsírokban, vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban. A nyers magvak fogyasztásáról (mint amilyen a mandula, a dió és a brazil dió) kimutatták, hogy csökkenti a szívbetegségek kialakulásának a kockázatát és hozzájárul a mellrák megelőzéséhez is. Kerüld azonban a pörkölt és sózott verziókat, válaszd helyettük a nyers magvakat karcsúsító és egészségvédő hatásuk végett.

lazac2.jpg ()

Tojás

A tojás tele van aminosavakkal, valamint a fehérje és a zsír kombinációjával, amitől nem csak gyorsan jóllaksz, hanem a túlevést is elkerülheted a fogyasztásával. A tojásban található fehérje segít az izomépítésben és a zsírégetésben, amitől tónusosabb lesz a tested. Tévhit, hogy tojást csak reggelire fogyaszthatsz, mivel egy rendkívül sokoldalú ételről van szó, így hozzáadhatod szinte bármilyen ételhez vagy napközbeni rágcsálnivalóhoz.

Piros kaliforniai paprika

Ez az intenzív színű zöldség tele van antioxidánsokkal (különösen C-vitaminnal és béta-karotinnal), így segít a szervezetednek legyőzni a fertőzéseket. Emellett serkentően hat az anyagcserére is, a kutatások ugyanis kimutatták a kaliforniai paprikáról, hogy kiváló anyagcsere-fokozó hatással bír, tehát segít a nemkívánatos pluszkilók elvesztésében. Tökéletes étel ezért fogyókúrázók számára, akár nyers, akár folyékony formában, turmixként fogyasztva.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X