Főoldal > DIÉTA > Így kerüld el az őszi súlygyarapodást!

Így kerüld el az őszi súlygyarapodást!

alakanyagcserediétaidőhiánymozgássportszénhidrát
0

Írta:

Ugye szeretnéd a nyárra edzéssel és diétával megszerzett alakodat ősszel is megtartani? Ezek a tippek segíthetnek ebben!

Tartsd kézben az irányítást!

Ha tudod, hogyan lavírozz a diétás buktatók között, akkor már kezedben van a biztos stratégia is, hogyan kontrolláld magad a nehéz esetekben. Az esős szeptemberben leginkább arra összpontosíts, hogy minden vasárnap néhány órát azzal tölts, hogy a konyhádat és az éléskamrádat feltöltsd csupa egészséges étellel, majd tervezd meg a jövő hetedre vonatkozó mozgásprogramot. Mindenkinek vannak kisebb-nagyobb problémái, amelyekkel meg kell küzdenie, de a megoldás abban rejlik, hogy előre kell tervezni és a kezünkben kell tartani az irányítást.

Szerelkezz fel ennivalóval!

Elképzelhetetlen, hogy a tested zsírt raktározzon el egészen addig, amíg a vércukorszinted stabil marad. Ezért legyen készenlétben egy kis harapnivaló a közeledben, így folyamatosan nagy sebességen pörgetheted az anyagcseréd. Ez lehet egyszerűen egy müzli szelet, de lehet akár görög joghurt gyümölcsökkel és dióval. A titok nyitja, hogy kiegyensúlyozott táplálkozásban legyen részed, amivel kivédheted az ínycsiklandozó falatok csábítását is.

Válaszd a fenntarthatóságot!

Képzeld el, hogy még a nagy evős ünnepek alatt is megőrzöd az álomsúlyodat, így nem kell majd az újévet néhány hóbortos fogadalommal kezdened, amelyeket lehet, hogy meg sem tudsz tartani. Szinte biztos, hogy az őszi hónapokban és az ünnepi időszakokban lesz pár nem tervezett plusz étkezés, és az is borítékolható, hogy lesznek napok, amikor megfeledkezel a mozgásról, de ha az időd legalább 85 %-ban odafigyelsz, akkor könnyedén megőrizheted a súlyodat.

oszcikk2.jpg ()

Ne a szénhidrátot edd meg először!

Az emberi test úgy teremtetett meg, hogy a szénhidrátokat gyorsan eméssze meg, ezekre azonban mindenképp szüksége van a szervezetünknek, hiszen a glükóz a testünk egyik legfőbb energiaforrása. Ha elsőként a krumplit vagy a kenyeret eszed meg, a vércukorszinted nagyon gyorsan ugrik meg, ez pedig előidézi azt, hogy még több zsírt raktározzon el a szervezeted. Ezért amikor csak lehet, mindig a proteint fogyaszd el elsőként, így elősegítheted a lassú emésztést és a vércukorszinted is stabil marad.

Ne hagyd ki az edzést időhiányra hivatkozva!

Zajlik az életed, szinte egész álló nap rohansz? Persze, muszáj alkalmazkodnod a körülményekhez, azonban azt tartsd mindig észben, hogy a mozgás valódi felüdülést jelenthet még egy nehéz nap után is. Nem tudsz eljutni az edzőterembe? Tégy meg minden tőled telhetőt: legalább 10-20 percnyi mozgást préselj bele a napodba, ami legyen nagy intenzitású edzés. Ha mindennap legalább ennyi időt rá tudsz áldozni a mozgásra, azzal megőrizheted a súlyodat még akkor is, ha a határidőnaplódból szinte kifolynak a programok.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X