Főoldal > DIÉTA > 15 szuper tipp, amikkel formában tarthatod magad egész nap

15 szuper tipp, amikkel formában tarthatod magad egész nap

aktivitásdiétafogyásfogyókúragasztromozgástáplálkozás
0

Írta:

Légy egész nap mozgásban, bárhol is vagy – ehhez adunk most hasznos tippeket!

A ház körül

1. Amikor reggel kiugrasz a boltba, menj gyalog, és máris megvan az első 5-10 perces séta!

2. Ebédet vagy vacsit főzöl? Soha jobb alkalmat arra, hogy a konyhapult segítségével kar- és láberősítő gyakorlatokat végezz, amíg felforr a víz vagy megsül a hús.

3. A gyerekekre kell felügyelned? Ezt akár szobabiciklizés közben is megteheted, vagy menjetek ki együtt a parkba, és akkor végképp garantált a zsírégetés.

Várakozás közben

1. Ha sokan vannak az orvosnál, miután sorszámot húztál, kérdezd meg az asszisztensnőt, hogy mit gondol, mennyi ideig kell várnod a bejutásra, és ezalatt sétálj a háztömbök körül! Nem csupán izgalmasabb, mint a zsúfolt váróteremben üldögélni, de egészségesebb is.

2. Ez a módszer nem csak az orvosnál működik: a várakozás idejét legjobb aktívan eltölteni, mert nem csupán a testednek, de az agyadnak is jót tesz, ha nem hagyod „leengedni”.

3. Már tíz perce dekkolsz a párod munkahelye vagy a gyerek zeneórájának a helyszíne előtt? Miért ne sétálnál ezalatt is? Ők nem végeznek hamarabb akkor sem, ha egy helyben ácsorogsz, és még egy frissítő cappuccinót is vehetsz magadnak útközben.

A munkahelyen

1. Vedd rá a kolléganődet, hogy cigiszünet helyett naponta egyszer töltsetek tíz percet a konditeremben! Együtt jobb edzeni, és még a munka is jobban megy majd ezután.

2. Sétálj a munkába és hazafelé, ha megteheted. Ha túl messze laksz, szállj le egy megállóval előbb vagy parkolj távolabb (ez azért is jó, mert hazafelé sem kell a túlzsúfolt irodai parkolóból kinavigálnod a kocsit). El sem hinnéd, mennyi kalóriát égethetsz két rövid sétával minden nap!

3. Nem tartozik az irodához konditerem? Sebaj, lépcsők mindenütt vannak, és azt nem kell magyaráznunk, mennyire hasznos a fenéknek és a combnak a lépcsőzés. A liftek különben is mindig tele vannak, nem?

aktiv2.jpg ()

Tévézés közben

1. Alkalmazd az old school módszert, és tedd messzire a távirányítót! Ha meg kell mozdulnod, hogy csatornát válts, akkor már a konyhába is kimész egy bögre teáért, és így tovább…

2. Táncolj úgy, mintha 16 lennél! Keress egy zenecsatornát, és tombolj a nappali közepén a kedvenc számaidra, miközben úgy égeted el a kalóriákat, hogy közben még szórakozol is.

3. Tűzd ki célul, hogy a reklámblokkokat végigtornázod! Így nem maradsz le semmiről, ami érdekel, az unalmas időszakokat pedig hasznosan töltöd el.

Utazás közben

1. Csomagolj be a fitnesz DVD-idből legalább egyet, és igyekezz minden nap negyed órát mozgással tölteni. Hidd el, mire hazaérsz, büszke leszel az akaraterődre, és még pár kilóval könnyebb is lehetsz!

2. Foglalj szobát az ötödik és a nyolcadik emelet között, és ne várj a liftre! Ha lehet, lefelé sem…

3. Ha mégis a liftet választod – és egyedül vagy benne – végezz nyújtógyakorlatokat az utazás alatt.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X