Főoldal > EGÉSZSÉG > Lusta lányok 10 fitnesztrükkje

Lusta lányok 10 fitnesztrükkje

edzésfitneszfogyásmozgássporttipptorna
0

Írta:

Nehéz az edzés? Nem akar kevesebbet mutatni a mérleg? Ha a motivációd is kezded elveszteni, fogadd meg a tanácsainkat, amikkel még a leglustább napjaidon is szuper edzéseket hajthatsz végre!

Eddz rövideket!

Ha választhatsz, mindig részesítsd előnyben a rövid, de intenzív típusú edzéseket a hosszú, monotonokkal szemben – így megelőzheted az izomlázat és a felesleges, izzasztó perceket a kondiban, ráadásul az izmaid sem terheled le túlságosan. Ne felejtsd el: mindig a minőség és nem a mennyiség a lényeg!

Tornázz otthon!

Butaság, hogy csak luxus körülmények között, a legszuperebb teremgépekkel lehet eredményesen edzeni! Nagyon jó és hatásos gyakorlatok vannak, amiket akár otthon, a padlón is el tudsz végezni!  Sőt, egy-egy literes palackozott víz remekül befogható súlyzónak, ha épp arra van szükséged. Használd a fantáziád és ne keress kifogásokat az edzés elbliccelésére!

Kondizz reggel!

Ha a reggeli után pár órával el tudsz jutni az edzőterembe, ne halogasd a nap végéig! Sokkal energikusabb leszel a nap hátralevő részében és esélyed sem lesz arra, hogy – esetleg a fáradságra hivatkozva – lemondd a délutáni/esti edzést.

Pakolj össze!

Már előző este készítsd össze a kondifelszerelésed és rakd jól látható helyre, hogy ne az edzésed előtti pár órában kelljen tiszta sportzokniért, melegítőért rohangálnod, vagy (rosszabb esetben) az egyetlen kényelmes futómelltartódat szárítgatnod! Még a végén túl bajosnak találnád a kondizást és így is- úgyis elhalogatnád.

Barátkozz sokat!

Hogy miért jók a csoportos órák? Könnyen megismerkedhetsz olyan csajokkal, akiknek hasonló az érdeklődési körük, mint neked – edzés közben pedig az a legnagyobb segítség, ha van, aki motiváljon! A csoportos órákat különösen akkor ajánljuk, ha nehezen ismerkedsz és nincs személyi edződ – a jókedv extra hatással lesz az eredményre!

39762576 - young woman in sports clothes, doing exercises in the room, in front tv.

Tartsd miniedzéseket!

Szeretsz tévézni és a kedvenc sorozataidról eszed ágában sincs lemondani? Hogy ne csak mindig ülj a popsidon, pattanj fel az 5-10 perces reklámok alatt és végezz el néhány könnyű, de hálás feladatsort a tökéletes alak érdekében – legyen az egy sor guggolás, hasprés, fekvőtámasz vagy pár kitörés.

Nasizz jókat!

Ez nem vicc, hanem komoly! Kutatások bizonyították, hogy az egészséges nasik különösen az edzések előtt hatásosak: nem leszel éhes tőlük, több energiád lesz, és a jókedved is meg lesz alapozva. Elő hát az diákcsemegével, a szárított chipsekkel és a gyümölcsökkel!

Igyál sokat!

Minél több vizet iszol, annál több testzsír elégetésére leszel képes! A dehidratáció, a száraz bőr és a fáradság elkerülése végett nyáron minimum 2,5 l folyadékot igyál naponta! Természetesen a teák és a lédús gyümölcsök fogyasztását se hanyagold el.

Eddz mindennap 10 percet!

Ha nagyon kezdő vagy, ne kezdd egyből a másfél órás kardió-erőnléti edzések kombinációjával és egy extra kemény zsírégető órával, hanem csak apránként kóstolj bele a testmozgás örömébe. Eddz egy hétig mindennap 10 percet – amihez szuper gyakorlatokat találsz az oldalunkon – aztán folyamatosan emeld fel 15-20-30 percre, végül egy órára a tornádat.

Tedd rutinná!

Először biztos nehéz lesz könnyű mindig ugyanakkor, ugyanabban az időpontban edzőterembe menni, de az első egy-két hét után már fel sem fog tűnni, hogy az eleinte kötelességnek érzett tornaóra a napi rutinoddá vált. A testedzésről azt mondják, hogy nehéz elkezdeni, de még nehezebb abbahagyni.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X