Főoldal > MOZGÁS > 10 edzés, amivel több zsírt égetsz, mint a futással

10 edzés, amivel több zsírt égetsz, mint a futással

burpeeedzésfogyásfutáskettlebellmozgássportugrókotélzsírégetészsírégető mozgás
0

Írta:

Biztos soha nem gondoltad volna, hogy bármilyen más mozgással több zsírt tudnál elégetni a futásnál, igaz? Nos, próbáld ki az alábbi 10 gyakorlatot, amik elősegítik a zsírégetést és segítenek a kívánt alak elérésében.

1. Próbáld ki a kettlebell swinget!

Ezzel a gyakorlattal körülbelül 20 kalóriát égetsz el percenként, így nem is kell sokáig végezned az edzést, időt spórolhatsz meg.

2. Vegyél részt egy crossfit edzésen!

Ezeket a nagyon intenzív gyakorlatokat nem a rutin jellemzi feltétlenül. Ha kiválasztasz egy izomcsoportot, amit szeretnél formálni, ahhoz kellő gyakorlatokat végezve az eredmény nem marad majd el.

3. Vastag kerekű bicajra fel

Az ilyen biciklin való pedálozás során óránként 1500 kalóriát égetsz el. Ez körülbelül a kétszerese annak, amit egy óra futás során tudsz égetni. Főleg a lábat, combot, vádlit dolgoztatod meg ilyenkor.

4. Illessz be sprinteket!

Nem szeretnél sok időt tölteni a mozgással? Akkor ez lesz a te edzésed. Ha szeretnél hatékony edzést végezni rövid idő alatt, akkor biciklizés közben 1 percig tekerj, ahogy csak tudsz, aztán 2 percig pihenő, könnyű tempóban pedálozz. A nagyon gyors 1 perc alatt ugyanis sokkal több kalóriát égetsz el, mint a lassú, könnyű biciklizés közben.

5. Csinálj burpee-t!

Ha elvégzel 10 gyakorlatot 60 másodperc alatt, azzal kb. 14 kalóriát is elégetsz. A gyakorlat fokozza az anyagcserét és a zsírégetést, így sokkal hatékonyabb lesz a fogyókúrád.

6. Próbáld ki a guggolásból felugrást!

Amikor ezt a gyakorlatot végzed folyamatosan 14 kalóriát égetsz el fél perc alatt. Ha napi rendszerességgel csinálod, elképesztően gyorsan fogsz formába lendülni.

7. Hajóköteles edzés

Ha szeretnéd az oxigénfelhasználásodat maximálisig feltolni edzés közben, akkor a hajókötéllel végzett gyakorlatok neked valók. Az ilyen mozgás bizonyítottan hatékonyabb és több kalóriát éget a futásnál.

8. Ugrókötelezz!

Ez a gyakorlat elég intenzív és több izmot használsz fel a végzése közben, mint futás közben. Azon kívül pedig elképesztően szórakoztató mozgásforma. Ha 100 ugrást végzel el egyetlen perc alatt, 13 kalóriát égetsz el minden 60 másodpercben.

9. Vízi evezés

Az evezés elképesztő hatékonysággal formálja a karokat és vállakat. Intenzív vízi evezéssel körülbelül 375 kalóriát égetsz el fél óránként.

10. Sífutás

A sima futásnál sokkal hatékonyabb edzés a sífutás. Még ha sebességed nem is változik normál futási sebességedhez képest, sokkal több kalóriát fogsz elégetni ugyanannyi idő alatt.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X