Főoldal > MOZGÁS > 6 jógapóz a formás karizmokért

6 jógapóz a formás karizmokért

egészségfitneszjóga
0

Írta: and

Csak úgy lesznek erősek, formásak a karizmaid, ha teszel érte. Itt nem segít sem a fogyókúra, sem a h&iacute

Csak úgy lesznek erősek, formásak a karizmaid, ha teszel érte. Itt nem segít sem a fogyókúra, sem a hízókúra, kizárólag a kőkemény edzés. Unod már az edzőtermi gyakorlatokat? A súlyzós edzést? Akkor ideje újítani jógával!

A következő 6 gyakorlatot haladóknak ajánljuk. Igazi kihívást jelent megtartani a saját testsúlyodat egyedülálló pózokban, így dolgoznak a leghatékonyabban a felsőtested izmai. Végig érezni fogod, ahogy a karjaid és a hátad felső része ég, de lebegjen a cél a szemed előtt: a szexi, formás karok a pántnélküli rucik szezonjában.

3labu.jpg ()Háromlábú kutya

Elsőre pihentetőnek tűnhet ez a pozíció, de hamar érezheted, hogy gyilkos lépés a karok és a hát felső részének alakformálása felé. Állj egyenesen, majd nyújtott karral hajolj előre úgy, hogy az alsó- és felsőtested egy fordított V betűt formázzon, és támaszkodj meg a karjaidon. Ezután emeld fel a nyújtott jobb lábadat, mely folytatása legyen a gerinced vonalának. Tartsd ki 5 lassú lélegzetvételig, majd csináld meg bal lábbal is ugyanezt. (Ha rendszeresen jógázol, akkor a lefelé néző kutyapózból is felveheted a pozíciót.)

bolcs.jpg ()Bölcs

Feküdj a jobb oldaladra, majd told ki magad a karoddal úgy, hogy csak a lábfejed és a jobb tenyered maradjon a talajon. Ha haladóbb vagy, ezután emeld fel függőleges helyzetbe a bal lábadat, nyújtózkodj vele az ég felé, és próbáld meg a nyújtott bal karoddal megfogni a bal lábad nagyujját. 5 lélegzetvétel után ismételd a másik oldalra is.

varju.jpg ()Varjú

Nagyon nehéz póz, szigorúan haladóknak ajánlott! Guggolj le, és támaszkodj meg a tenyereden, amit magad elé helyeztél. Végy egy nagy levegőt, és emeld ki a karoddal a fenekedet és a lábaidat, az arcod nézzen a föld felé. Próbáld meg kitartani 5 levegővételig. Az alkarod, a felkarod, a vállad és a hátad felső részét is dolgoztatod.

hid.jpg ()Híd

Ha állásból lemész hídba, növeled a gerinced rugalmasságát, és ha ki is tartod a pózt, erősíted az izmokat a hátad felső részén, valamint a tricepszedet. Ha állásból nem megy a híd, próbálkozhatsz úgy is, hogy hanyattfekvésből kinyomod magad. Legalább 5 levegővételig tarts ki.

fejallas.jpg ()Fejenállás alkartámasszal

Térdelj le, tedd a fejed a földre, majd támaszd mellé az alkarodat. Kezdd el emelni először a felsőtestedet, a csípődet, majd a lábaidat. Ha bírod, a szokásos 5 levegővételnél tovább is kitarthatod a pózt, hiszen nagyon jót tesz a vállaidnak és a hát felső részének. Ha nehéz az egyensúlyozás, csináld fal mellett a gyakorlatot! A fejed alá pedig tehetsz egy nem túl puha párnát.

intenziv.jpg ()Intenzív kelet

Ez a gyakorlat is könnyűnek tűnik, de nem az: valódi kihívást jelent a tricepszednek és a hátad felső részének. Ülj nyújtott ülésbe, a karjaidat támasz meg a vállad vonalában, majd emeld ki a csípődet úgy, hogy csak a talpad és a tenyered marad a talajon. A lábaid egyenesek, a gerinced pedig ezt a vonalat folytatja. Összességében kicsit ferde vonalat írsz le a padlóval. A fejedet hajtsd hátra, és tartsd a pózt 5 lélegzetvételig.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X