Főoldal > DIÉTA > Fogyj természetes fogyasztószerekkel!

Fogyj természetes fogyasztószerekkel!

anyagcserediétaételétkezésfogyástáplálkozászsírégetészsírégető
0

Írta:

Odafigyelsz a táplálkozásra és a rendszeres testmozgásra, mégsem mozdul a mérleg nyelve hetek óta? Talán nem is gondolnád, mennyi zöldséget, gyümölcsöt és fűszert hívhatsz ilyenkor segítségül természetes fogyasztó hatásuk miatt. Ezekből mutatunk be néhányat.

Vízhajtó uborka

Magas, több, mint 95%-os víztartalma miatt kitűnő csemege a fogyni vágyóknak. Amellett, hogy segít helyreállítani szervezetünk vízháztartását, kellemesen telít is. Rosttartalma megkönnyíti az emésztést, így a diéta eredményességét is elősegíti. Sőt, magas káliumtartalmának köszönhetően remek vízhajtó hatású. Előnye, hogy bármikor fogyaszthatod, kalóriatartalma ugyanis elenyésző.
Készíts vacsira natúr joghurtos, fokhagymás öntetet, és mártogass bele uborkacsíkokat: nem csak egészséges, de isteni finom is.

Vitamindús brokkoli

Bizonyított tény, hogy az áhított súlycsökkenéshez ugyanolyan fontos a megfelelő mennyiségű vitamin és ásványi anyag pótlása, mint a testmozgás és az egészséges étrend. A brokkoliban minden megtalálható, ami a zsírégetéshez elengedhetetlen. A magas rosttartalom serkenti az emésztési folyamatokat, ugyanakkor a benne található fehérjetartalom a zsíranyagcserét is elősegíti. A karfiol és kelbimbó a brokkoli családjába tartozik, fogyaszd azokat is minél többször. A méregtelenítés és a salaktalanítás garantált!

Méregtelenítő paradicsom

Ennek a finom zöldségfélének zamatos íze mellett rengeteg jótékony hatása is van. Ezek közül talán a rákmegelőzésben betöltött szerepe a legismertebb, de a fogyni vágyók is előszeretettel építik be étrendjükbe. Oxálsav-tartalmának köszönhetően felgyorsítja az anyagcsere-folyamatokat, így hatékonyan beindítja a fogyást. Segíti az emésztést, méregteleníti a szervezetet, tisztítja a beleket, de még az izmok fejlődéséhez is hozzájárul. Fogyaszd minden nap.

fogyasztok2.jpg ()

Zsírégető ananász

Az egzotikus gyümölcsök közül az ananász rendelkezik a legmagasabb rosttartalommal. Így extra sebességre kapcsolja az anyagcserét, és a méreganyagok is gyorsabban kiürülnek. Hidrokloridsavat képez a gyomorban, amely a felesleges zsírokat elégeti, a zsírlerakódást pedig megakadályozza. Magas káliumtartalma szabályozza a vízháztartásodat is. A fogyókúrázók között nagy népszerűségnek örvend az ananászdiéta. Lényege, hogy építsd be étrendedbe minél nagyobb mennyiségben a gyümölcsöt, hatóanyagai ugyanis jelentős zsírégetést garantálnak.

Pikáns fűszerek

Tanulmányok bizonyítják, hogy annak, aki rendszeresen csípős ételeket fogyaszt, sokkal gyorsabban működik az anyagcseréje. A chili, cseresznyepaprika, cayenn-i bors hatására agyunk endorfint bocsát ki, így nem csak boldogabbak leszünk, de éhségérzetünk is csökken. Sőt, mivel zsírsejtjeinket befűti a csípősség, sokkal könnyebben olvadnak le rólunk a kilók.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X