Főoldal > DIÉTA > Fogyj vörös teával!

Fogyj vörös teával!

diétaétkezésfolyadéktáplálkozásteavörös tea
0

Írta:

Az afrikai vörös tea, vagyis a Rooibos egészségre gyakorolt pozitív hatásainak listája szinte végtelen. Élénkít, nyugtat, és ami a legjobb, fogyaszt is!

A Rooibos-tea eredete

A Dél-Afrikából származó vörös fokföldirekettye hajtásai szolgálnak a tea alapanyagául. Az eredetileg vadon élő rooibos növény kizárólag Dél-Afrikában őshonos cserjeféle. Nevét pirosas színe a „Redbush” után kapta. A növényt Khoi Khoi törzs több száz éve használja üdítőital és színezőanyag előállítására, innen ered a tea keletkezése is. A növény vékony, hosszúkás leveleit kézzel szüretelik le a nyári hónapokban, aztán a szárítás és előállítás után több ezer tonna kerül forgalomba, immár Európa több országában is. A legnagyobb fogyasztók közé tartozik Németország, Japán és Hollandia.

Jótékony hatásai

A vörös tea koffeinmentes, rendkívül gazdag szabadgyököket megkötő antioxidáns anyagokban és ásványokban is. Megtalálható benne a kalcium, a mangán, a fluor, a cink,a magnézium és a réz is. Jelentős mértékben tartalmaz gyümölcscukrokat, poliszaharidokat, aromás illóolajokat, valamint C-, és E-vitamint.

vorostea2.jpg ()

Gyógyító tulajdonságai

Mint minden tea, megerősíti az immunrendszert és lassítja az öregedést. Görcsoldó és gyulladásgátló hatása van. Enyhíti a fejfájást, az asztmát, a szénanátha tüneteit, és jótékony hatással van az álmatlanságra is. Hatásos ellenszere a bőrbetegségeknek, és a pattanásos bőr ellen is megoldást nyújt. A magas antioxidáns tartalomnak köszönhetően alkalmas a prosztatagyulladás okozta bántalmak kezelésére. Lassítja vagy bizonyos esetekben meg is állítja a sejtek káros elváltozását, így nagy szerepe lehet több rákfajta megelőzésében.

Erős zsírégető

Vitamintartalma segíti a zsírégetést, káliumtartalma pedig az emberi test vízháztartását szabályozza. A vörös teával kiegészített diéta nem nehéz, viszont pontosan be kell tartanod az utasításokat, hogy mit ehetsz mellette – elsősorban zöldségeket, halat, tojást, rizst – és nem szabad 5 napnál tovább végezned, mivel ez egy proteinszegény diétának számít. Méregtelenítő hatása is van, amely által tisztítja a szervezetet, és csökkenti a koleszterin szintet. Hatása sokkal intenzívebb, mint a zöld teáé. Nem tartalmaz színezéket, tartósítószereket, aromákat, és nem csak melegen, de hidegen is hatásos, és finom is.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X