Főoldal > DIÉTA > Fura diétatrükkök, amelyek tényleg működnek!

Fura diétatrükkök, amelyek tényleg működnek!

diétaétkezésfogyástáplálkozástipptrükk
0

Írta:

Lehet, hogy elsőre kissé furának tűnnek ezek a diétás tippek, de hidd el, hogy működnek!

Mindig ügyelj a szép terítésre!

Akkor is teríts meg szépen és használj evőeszközt, ha csak pár falatot szeretnél magadhoz venni! Ülj le és élvezd magát az evés folyamatát, abban az esetben is, ha csak húsz perced van.

Miért működik?

Egy táplálkozási folyóirat szerint az emberek hajlamosak puszta rágcsálnivalónak betudni az ételt, ha tíz perc alatt fejezik be a falatozást, vagy ha állva esznek. Ha leülsz legalább harminc percre, az inkább minősül egy „tisztességes” étkezésnek, amely azt is elősegíti, hogy tovább érezd telítve magad, így később a felesleges harapnivalókat is képes leszel elutasítani. Tehát a taktika: örvendeztesd meg magad egy bájos terítékkel, használj kerámia tányérokat és textil szalvétát, amivel még kiegyensúlyozottabbá teheted az ebédeket, vacsorákat.

Próbáld ki a jógát!

Szerezz be egy polifoamot és irány egy jógaóra! Kísérletezz az Anuszara-jógával, ez kifejezetten egy olyan irányzat, amely arra összpontosít, hogy a test maximálisan kiegyenesedjen a gyakorlat során, valamint a koncentrációt is fokozza.

Miért működik?

Egy amerikai dietetikus szerint azok, akik rendszeresen jógáznak, kisebb testtömeg indexszel rendelkeznek, mint azok, akik nem hódolnak eme mozgásformának. De jelen esetben nemcsak a kalóriaégetés a mérvadó: azok, akik magas fokon művelik a jógát, tudatosabban tervezik meg a táplálkozásukat, és anélkül érzik tele magukat, hogy a túlevés csapdájába esnének. A mozdulatok megtanítják azt, hogyan figyeljünk jobban a testünkre. A kutatók azt állítják, hogy a jóga kifejleszti bennünk a teljesség érzésének képességét. Az órák során azt is elsajátítod, hogyan légy toleráns a kényelmetlenségekkel szemben. Emlékeztesd magad rá, ha képes vagy hat percig kitartani a „galamb pózt”, akkor annak a szelet tortának is ellent tudsz állni.

furadieta2.jpg ()

Csináld úgy, ahogy a szerzetesek!

Hetente egyszer valamelyik általad kiválasztott étkezést teljes csendben vidd véghez! Kapcsold ki a rádiót, a televíziót, és ha nem egyedül vagy, kérd meg az asztaltársad, hogy ő is hallgasson!

Miért működik?

Több kutatás is rámutatott, hogy a zajos környezet hatására a vacsorázók túl gyorsan falatoznak, emiatt mire észreveszik, hogy jóllaktak, addigra már tulajdonképpen túl sokat is ettek. De ha visszafogod a fülsértő körülményeket, akkor az ételek ízét, illatát, magát a küllemét is jobban értékeled, igazából minden harapásnak átadod magad. Tehát törekedj a csendes falatozásra!

Kezdd egy naranccsal!

Ha idegtépő napod van, akkor mielőtt leülnél ebédelni, hámozz meg egy narancsot!

Miért működik? 

Egy amerikai táplálkozás szakértő szerint, mivel a narancsot időbe telik megpucolni, ez arra késztet, hogy lassíts a rohanásban, ugyanakkor az érzékeket is stimulálja, ezáltal annak is jobban tudatában leszel, hogy mit fogyasztasz. Emellett a vízben és rostban gazdag gyümölcs azt is előmozdítja, hogy már azelőtt telítve érezd magad, hogy felemelnéd a villát. Ha más étkezéseknél is szükséges a tempó csökkentése, akkor is majszolj el néhány gerezdet a déli gyümölcsből, vagy a falatok között kortyolj ásványvizet.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X