Főoldal > DIÉTA > A méregtelenítés új csodaszere: az agyag

A méregtelenítés új csodaszere: az agyag

agyagdiétaétkezésfogyásméregtelenítéstáplálkozás
0

Írta:

A méregtelenítés egyik legtökéletesebb eszköze az agyag, amelynek gyógyító hatását már az egyiptomiak is ismerték és kihasználták.

 

Az agyag a föld egyik rejtett kincse, természetben fellelhető kőzet. Valamennyi agyag összetevője tiszta gyógyföld. A gyógyászat történelme során úgy maradt fent az agyag, mint az “élő Föld”. Gazdag ásványianyag-tartalma és sajátos fizikai, kémiai sajátosságai teszik különlegessé. Gyógyhatását a gazdag kalcium-, kálium-, magnézium-, alumínium-, szilíciumtartalmának köszönheti, de tudományos kísérletek igazolják, hogy több mint 40 nyomelemet és ásványi anyagot tartalmaz. Legjelentősebb eleme az alumínium-szilikát, de nyomokban nehézfémeket, vasat, nikkelt, ólmot, rezet, higanyt és sok más anyagot is tartalmaz. Bár a fémek kémiailag szennyeződésnek tekinthetők, épp a nagyon kis mennyiségük miatt homeopatikusnak tartják, és számtalan betegségre alkalmazzák.

agyag2.jpg ()

Az agyag jótékony hatását főleg a gyomorban és a bélrendszerben fejti ki, és eredmények érhetők el gyomorfekély, gyomorgyulladás, székrekedés, idült hasnyálmirigy-gyulladás, krónikus májgyulladás, epebántalmak, nehezen gyógyuló húgyúti fertőzések esetében is. Jó kiegészítő terápiaként hasznosítható hosszas antibiotikumos kezelésen átesett, gyenge immunrendszerű személyeknél. Lúgosító hatása miatt a bél parazitózis és candida gomba kezelésében is sikeres.

Természetes intelligenciájának köszönhetően a gyógyszerekkel ellentétben csak ott fejti ki hatását, ahol szükséges, megkímélve azokat az elemeket, amelyek a gyógyulásban a szervezet segítségére vannak. A bőrön keresztül kivonja a káros anyagokat. Titka elsősorban az egyszerűségében és természetességében rejlik. Nincs ismert mellékhatása és költségkímélő. Patikákban és bioboltokban is beszerezhető.

Recept a méregtelenítéshez:
A méregtelenítés, vagyis böjt lehet drasztikus és szigorú, de inkább válasszuk olyan formáját, amely beleilleszthető mindennapjainkba. Az agyagkúra mellé fogyasszunk sok zöldséget és gyümölcsöt.

Alkalmazás: Reggel, éhgyomorra igyunk két teáskanál átfújt agyagot 2 deciliter vízben feloldva. Tanácsos 21 napos kúrát alkalmazni és 10 nap kihagyás után kezdjük újra. Három hónapig folytassuk a kúrát, majd élvezzük az eredményt.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

diétaéhség

6 étel, amitől csak éhesebb leszel

Írta:
0

Jobb esetben csak akkor eszünk, ha éhesek vagyunk, ám ekkor sem mindegy, hogy mennyire telítő ételt választunk. Vannak olyan táplálékok, amelyekből pár falat is elég ahhoz, hogy tele legyünk, míg más étkezések után egy órával később már korog a gyomrunk.

Kövess Facebook-on!
X