Főoldal > DIÉTA > A méregtelenítés új csodaszere: az agyag

A méregtelenítés új csodaszere: az agyag

agyagdiétaétkezésfogyásméregtelenítéstáplálkozás
0

Írta:

A méregtelenítés egyik legtökéletesebb eszköze az agyag, amelynek gyógyító hatását már az egyiptomiak is ismerték és kihasználták.

 

Az agyag a föld egyik rejtett kincse, természetben fellelhető kőzet. Valamennyi agyag összetevője tiszta gyógyföld. A gyógyászat történelme során úgy maradt fent az agyag, mint az “élő Föld”. Gazdag ásványianyag-tartalma és sajátos fizikai, kémiai sajátosságai teszik különlegessé. Gyógyhatását a gazdag kalcium-, kálium-, magnézium-, alumínium-, szilíciumtartalmának köszönheti, de tudományos kísérletek igazolják, hogy több mint 40 nyomelemet és ásványi anyagot tartalmaz. Legjelentősebb eleme az alumínium-szilikát, de nyomokban nehézfémeket, vasat, nikkelt, ólmot, rezet, higanyt és sok más anyagot is tartalmaz. Bár a fémek kémiailag szennyeződésnek tekinthetők, épp a nagyon kis mennyiségük miatt homeopatikusnak tartják, és számtalan betegségre alkalmazzák.

agyag2.jpg ()

Az agyag jótékony hatását főleg a gyomorban és a bélrendszerben fejti ki, és eredmények érhetők el gyomorfekély, gyomorgyulladás, székrekedés, idült hasnyálmirigy-gyulladás, krónikus májgyulladás, epebántalmak, nehezen gyógyuló húgyúti fertőzések esetében is. Jó kiegészítő terápiaként hasznosítható hosszas antibiotikumos kezelésen átesett, gyenge immunrendszerű személyeknél. Lúgosító hatása miatt a bél parazitózis és candida gomba kezelésében is sikeres.

Természetes intelligenciájának köszönhetően a gyógyszerekkel ellentétben csak ott fejti ki hatását, ahol szükséges, megkímélve azokat az elemeket, amelyek a gyógyulásban a szervezet segítségére vannak. A bőrön keresztül kivonja a káros anyagokat. Titka elsősorban az egyszerűségében és természetességében rejlik. Nincs ismert mellékhatása és költségkímélő. Patikákban és bioboltokban is beszerezhető.

Recept a méregtelenítéshez:
A méregtelenítés, vagyis böjt lehet drasztikus és szigorú, de inkább válasszuk olyan formáját, amely beleilleszthető mindennapjainkba. Az agyagkúra mellé fogyasszunk sok zöldséget és gyümölcsöt.

Alkalmazás: Reggel, éhgyomorra igyunk két teáskanál átfújt agyagot 2 deciliter vízben feloldva. Tanácsos 21 napos kúrát alkalmazni és 10 nap kihagyás után kezdjük újra. Három hónapig folytassuk a kúrát, majd élvezzük az eredményt.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X