Főoldal > DIÉTA > Edd másként a gyorsételeket!

Edd másként a gyorsételeket!

chipsdiétaétkezésfogyásgyorsételgyorsétteremhamburgerpizzatáplálkozás
0

Írta:

Ha azt érzed, nem tudsz ellenállni a gyorséttermek kínálatának este, végigjárod a várost, hogy egy hamburgerhez juss, inkább készítsd el a saját verziódat. Ne küzdj reggel a bűntudattal az éjszakai zsíros gasztro-túra miatt.

Chips

Válassz vékonyra szeletelt édesburgonyát, melynek nagyon magas az A-vitamin tartalma, de sokkal egészségesebb a burgonyachipseknél. Nem a te világod az édesburgonya? Mielőtt megsütnéd, pár perce tedd vízbe a szeleteket, hogy ropogós maradjon, és így kevesebb olaj is elegendő lesz a megsütéséhez. Ahelyett, hogy paradicsomszósszal tálalnád, inkább adj mellé ecetet, ezzel is segítve a fogyást, a szénhidrátok elégetését.

Pizza

Amikor pizzát sütsz, fontold meg a libanoni lapos kenyeret alapként, mert sokkal kevesebb zsírt tartalmaz, mint a többi pizzatészta. A tetejére szórj alacsony zsírtartalmú sajtot és rakd meg gazdagon a kedvenc zöldségeiddel. Nem szereted a húsmentes pizzát? Akkor válassz olyan sovány csirkehúst feltétként, hogy fehérjében gazdag és zsírban szegény feltét kerüljön az ételedre. 

gyorskaja2.jpg ()

Hamburger

Vásárláskor válassz sovány húst a hamburger steak helyett, vagy készítsd el a saját húspogácsádat, ha még egészségesebb alternatívára vágysz. Olajban sütés helyett grillezd vagy süsd roston a húst, majd minél több zöldséggel töltsd meg a lehetőleg egészséges, komplex szénhidrátokat tartalmazó teljes kiőrlésű hamburgerbucit.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X