Főoldal > DIÉTA > 4 tuti fogadalom, hogy egészséges és fitt legyél

4 tuti fogadalom, hogy egészséges és fitt legyél

alváscukordiétaegészségéletmódváltásfogadalomfogyásliszt
0

Írta:

A szilveszteri fogadalmak közül az életmódra, egészségre vonatkozó fogadalmak a legfelkapottabbak. Egész biztosan te is ígértél meg valamit magadnak az egészségeddel kapcsolatban, de az általunk felsoroltakat mindenképpen érdemes betartanod.

Leszokom a gyorskajáról

Na igen, elég sarkalatos kérdés az étkezés, főleg ha nincs családod, egyedül élsz, és még munkamániás is vagy. Ebben az élethelyzetben kevés olyan ember van, aki minden nap főzne valami egészségeset. Pedig nagyon megérné, hiszen a poros, zacskós, gyorsfagyasztott ételek meg a legnagyobb jóindulattal sem nevezhetőek egészséges élelmiszereknek. Itt az ideje, hogy leszokj róluk. Egy könnyű vacsorát összedobni tényleg csupán fél óra, és mégsem tartósítószerekkel és ízfokozókkal tömöd magad tele. De ha a konyha sürgést-forgást tényleg nem neked találták ki, akkor rendszeresíts egy olyan kifőzdét, ahol változatosan és egészséges ételeket fogyaszthatsz.

Rendszeresen sportolok

Bár elcsépeltnek tűnik, de ez az egyik legfontosabb fogadalom, amit mindenképpen be kell tartanod. Bár ez az ígéret sokak képzeletbeli listáján szerepel, és tény az is, hogy januárban az edzőtermek bérletei jóval kelendőbbek, a kezdeti lelkesedést hamar felváltják a kifogások. A titok az, hogy ne tűzz ki egyből teljesíthetetlen célokat, hanem szépen, fokozatosan szoktasd rá magad a mozgásra. Ha például elhatároztad, hogy futni fogsz, kezdd sétával, ha súlyokkal szeretnéd magad formásítani kezdd kisebb súlyokkal, kevesebb ismétlésszámmal. A lényeg a fokozatosság, és az, hogy ne elmenjen, hanem megjöjjön a kedved a mozgáshoz.

Leszokom a cukorról és a finomított lisztről

Ezt mát nagyon régen meg kellett volna tenned, de ha még eddig nem sikerült, idén mindenképpen tartanod kell magad a fogadalmadhoz. Ráadásul nagyobb áldozatok nélkül teheted mindezt, hiszen rengeteg alternatíva létezik mind a cukorra, mind a fehér lisztre. És az sem lehet kifogás, hogy ezek drágák vagy nehezen beszerezhetőek, szinte minden élelmiszerbolt kínál egészséges opciókat. Ez viszont nem csupán annyit tesz, hogy nem vásárolsz fehércukrot és lisztet, hanem minden olyan élelmiszerről lemondasz, ami ezeket tartalmazza (cukros üdítők, péksütemények, stb.).

Többet fogok aludni

Ez egy olyan fogadalom, ami elsőre talán a legkivitelezhetőbbnek tűnik. Hiszen kevés ember az, aki szereti a kialvatlanságot, ennek pedig egyetlen hatásos ellenszere a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás. Igen ám, de a mindennapi rohanás, rengeteg teendő és túlhajszoltság miatt sokan éppen az alvásidőből csippentenek le egy-egy órácskát azért, hogy mindenre jusson elég idejük. Te ne tedd ezt. Ha nem alszol eleget, vagy a stressz miatt álmatlanul forgolódsz vagy gyakran felriadsz, egész biztos, hogy nem tudod napi teendőidet maximálisan elvégezni. Nem beszélve arról, hogy sem egészséged, sem szépséged nem fogja megköszönni, ha nem pihensz eleget.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X