Főoldal > DIÉTA > 7 finomság a PMS durva tünetei ellen

7 finomság a PMS durva tünetei ellen

banándiétaételfogyáshányingerhasfájásmogyoróPMSpuffadásvitaminzabpehely
0

Írta:

Ha émelyegsz, fáj, hányingered van, fel vagy puffadva, próbáld ki ezeket az ételeket a PMS ellen.

Egy friss amerikai tanulmány szerint a magas kalcium és D-vitamin bevitel jelentősen csökkentheti a PMS kellemetlen tüneteit. A 3000 nő bevonásával végzett kutatás szerint a magas kalcium tartalmú és hozzáadott D-vitaminnal gazdagított tejtermékek 40%-kal csökkentették a PMS tüneteinek kialakulását. A kérdés már csak az, akkor miket is egyél, ha gyötör a PMS:

1. Mogyoró és mogyoróvaj

Magas a B6-vitamin és magnézium tartalma, ezért elősegíti a szerotonin, az ún. örömhormon termelését. A mogyoróban található extra magnézium feldobja a kedved, bónuszként pedig csökkenti a hányingert.

2. Brokkoli

A-, C-, B6- és E-vitamint is tartalmaz, de mindemellett kalciumban, káliumban és magnéziumban is gazdag a brokkoli, ezek a vitaminok pedig szintén enyhítik a kellemetlen tüneteket.

3. Banán

B6-vitaminban és káliumban gazdag gyümölcs a banán, segít enyhíteni az émelygést és hányingert. Mivel egy igazán édes gyümölcs, a cukor utáni sóvárgásra is tökéletes alternatíva.

4. Zabpehely

Az egyik legjobb PMS étel mindegyik közül, mert a zabpehely tele van cinkkel és magnéziummal. Mind a két ásványi anyag remek a görcsök ellen.

35620622 - organic breakfast quinoa with nuts milk and berries

5. Spenót és kelkáposzta

A sötétzöld levelű zöldségek tele vannak kalciummal, ami csökkenti a fájó görcsöket. Ezen felül igen magas a B6- és E-vitamin tartalmuk, melyek pedig felveszik a kesztyűt a hányingerrel és hasi fájdalmakkal szemben.

6. Tökmag és napraforgómag

A tökmag tartalmazza a „menstruációs görcsök elleni vitamint”, vagyis E-vitamint. De ezen kívül van benne cink, ami minimalizálja a hányingert és émelygést. A napraforgómag tökéletes B6-vitamin forrás, de ezen kívül cinkben és magnéziumban is gazdag.

7. Szezámmag

Olyan egészséges zsírokban gazdag a szezámmag, ami nyugtatja a hasadat és csökkenti az émelygést. Kiváló B-vitamin forrás, és még kalciumban és magnéziumban is gazdag, amikről már te is tudod, hogy milyen fontosak PMS esetén!

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X