Főoldal > DIÉTA > Vigyázz, ez a 6 dolog megakadályozza, hogy lefogyj!

Vigyázz, ez a 6 dolog megakadályozza, hogy lefogyj!

diétaedzésétkezésfogyásfolyadékfolyadékfogyasztásgasztromozgástáplálkozás
0

Írta:

Ismerd fel, hol hibáztál, tedd meg a szükséges lépéseket, s újra mosolyogva fogsz leszállni a mérlegről!

 

Még ha szigorú edzéstervet is követsz, és csak a legegészségesebb ételeket eszed, akkor sem biztos, hogy olyan tempóban tudsz fogyni, ahogy eltervezted. Előfordulhat, hogy egy szinten megrekedsz, és hétről hétre ugyanazt mutatja a mérleg. Lássuk, mi állhat a súlycsökkentő céljaid útjában!

1. Nem iszol elég vizet

Ha rendszeresen elegendő mennyiségű vizet iszol, nem csak megóvod a szervezetedet a kiszáradástól, hanem a fogyást is elősegíted. Ha minden étkezés előtt lehúzol egy nagy pohárral, hamarabb megtelik a gyomrod, és kevesebbet fogsz enni. Ráadásul a hideg víz felgyorsítja az anyagcserét, és meggátolja a sóvárgást az olyan cukros italok iránt, mint a szénsavas üdítőitalok.

2. Azt hiszed, hogy a kutyasétáltatás elég mozgás

Való igaz: egy 15 perces séta is több mint a semmi, de ne várd, hogy emiatt drámaian csökken a testsúlyod. Ha igazán komolyan gondolod a fogyást, legalább napi 30 perc olyan mozgást kell végezned, amelytől megemelkedik a pulzusod, hiszen így leszel képes elégetni a felesleges kalóriákat. Tehát kutyasétáltatás helyett irány a spinning vagy az intervallum edzés, de az is tökéletes, ha futsz a kedvenceddel a szabadban.

3. Túl sok egészséges ételt eszel

Magok, avokádó, teljes kiőrlésű tészta, olívaolaj, étcsokoládé – mind-mind egészséges élelmiszerek, de nem mentesek a kalóriáktól. Meg kell fontolnod, hogy mennyit ehetsz ezekből a finomságokból. Például az avokádó számtalan pozitív hatással bír a szervezetünkre, ugyanakkor elég magas a kalóriatartalma. Nézz utána, hogyan érdemes adagolni a kedvenc egészséges ételeidet!

dietahiba2.jpg ()

4. Kizárólag kardiózol

Ha már szinte a futópadon élsz, de soha nem emeled meg a nehézséget vagy az intenzitást, akkor ne várj magadtól túlságosan nagy fejlődést. Érdemes súlyzós edzésekkel is formálni az izmaidat és erősíteni az ízületeidet. Ha többféle edzésformát váltogatsz, azt az anyagcseréd is meg fogja hálálni!

5. Kihagysz az étrendedből teljes élelmiszercsoportokat

Táplálkozási hiányhoz vezethet a szervezetedben, ha megvonsz magadtól teljes élelmiszercsoportokat – nem is beszélve a sóvárgástól, ami mindennek a következménye lesz. Ahelyett, hogy elhagynád például a szénhidrátokat, fogyassz bátran teljes kiőrlésű gabonákat. Csak az extra adagot felejtsd el, hiszen attól lesz nagyobb a derékbőséged.

6. A pasid nem partnered a diétában

Nem lehet elvárni, hogy fogyj, ha a szerelmed folyamatosan pizzát rendel, cukrászdába visz, vagy rábeszél a délutáni alvásra ahelyett, hogy lemennétek az edzőterembe. Kompromisszumot kell kötnetek, ha azt szeretnétek, hogy mindketten jól érezzétek magatokat a bőrötökben hosszútávon is. Kezdetnek például döntsétek el, hogy előételt vagy desszertet esztek a vacsihoz, hiszen mindkettő nem túl célravezető.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X