Főoldal > DIÉTA > Egyél sok zöldbabot

Egyél sok zöldbabot

diétaétkezéshüvelyesrosttáplálkozászöldbabzöldség
0

Írta:

A zöldbab az egyik legegészségesebb nyári zöldségféle, amely tavasztól őszig szinte folyamatosan fogyasztható. Finom íze, sokféle felhasználási módja mellett szervezetre gyakorolt jótékony hatása miatt is érdemes rendszeresen enni a belőle készült ételeket.

Fogyókúrás

A zöldbab nagyon kevés szénhidrátot tartalmaz, ezért a fogyókúrázók étrendjében központi szerepet kap. A belőle készült levesek, főzelékek, egytálételek egész biztosan nem ártanak az alaknak, viszont telítenek, így sokáig nem fogsz újra megéhezni.

Értékes vitaminokat tartalmaz

Olyan fontos vitaminok találhatóak meg a zöldbabban, mint a C-, B1- és B2-vitamin. Aki sokat fogyaszt belőle nyáron, egész biztosan nem kényszerül szintetikus vitaminpótlásra, ráadásul magas C-vitamin tartalma nem csak a szervezet belső raktárait tölti fel, de a bőr szépségét és feszességét is garantálja.

Jót tesz az emésztésnek

A székrekedés manapság az egyik leggyakoribb emésztési probléma. Ehhez a stressz, a helytelen életmód, de az egészségtelen táplálkozás is nagyban hozzájárul. Sok magas rosttartalmú élelmiszer szükséges ahhoz, hogy ez a probléma megszűnjön. A zöldbab magas élelmirost-tartalma hozzájárul az emésztési problémák megszűnéséhez.

23428195 - portion of fresh green beans

Szabályozza a vér inzulinszintjét

A zöldbab cukorbetegeknek, illetve inzulin rezisztenciában szenvedőknek is az egyik legjobb élelmiszer, hiszen rendszeres fogyasztásával a vér inzulinszintje kordában tartható. Ha te is hasonló problémákkal küzdesz, heti három-négy alkalommal érdemes fogyasztanod ebből a finom zöldségféléből.

Könnyen emészthető 

A szárazbabbal ellentétben a zöldbab nem okoz emésztési problémákat, így azok is bátran fogyaszthatják, akik a hüvelyeseket nehezen emészthetőségük miatt kerülik. Sem gázképződés, sem rossz közérzet nem tapasztalható zöldbab fogyasztása után.

Gyógyít a héja

Nem csak maga a növény fogyasztása egészséges, de a héjából készült tea is. Ehhez meg kell szárítani a héjakat, forró vízben főzni néhány percig, majd leszűrni. Az így kapott tea vérnyomáscsökkentő és vizelethajtó hatású.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X