Főoldal > DIÉTA > 13 tuti tipp, mire használhatod az uborkát

13 tuti tipp, mire használhatod az uborkát

diétaétkezésfelhasználásuborkazöldség
0

Írta:

Használtál már uborkát arra, hogy segítsen háztartásban, vagy lemossa a sminked? Tudd meg, milyen dolgokra használhatod az uborkát amellett, hogy salátát készítesz belőle, vagy a szendvicsbe teszed.

1. Gyors felfrissülés ad

Ha fáradtnak érzed magad, a szénsavas üdítők helyett fogyassz inkább uborkás vizet. Meglátod, hamar energikusan folytatod majd a napot a vitaminkoktélnak köszönhetően.

2. Jó vitamin- és ásványianyag-forrás

Az uborkában 6 féle vitamin és 7 féle ásványi anyag található. A legtöbb multivitamin is ennyit tartalmaz. Egyél uborkát, tedd a salátádba, s máris megvan a napi vitaminbeviteled.

3. Eltünteti a párát a tükörről

Kutatások szerint az uborka hozzájárul, hogy a pára gyorsabban eltűnjön a tükörről zuhanyzás után. Jó lenne, ha zuhanyzás után azonnal sminkelhetnél, mert nem lenne pára a tükrön? Az uborka segít ebben, dörzsöld át egy darab uborkával a tükröt. Ráadásul az uborka olyan illatot eredményez a fürdődben, mintha egy spa-ban lennél.

4. Száraz bőr

Az uborka tartalmaz kollagént, azt a vegyületet, melyet az arcápolókba is tesznek. Segít eltüntetni a szem alatti karikákat és a ráncokat – csak helyezd az uborkaszeleteket a bőrödre, és hagyd hatni.

5. Segít megszabadulni a kártevőktől

Egy darab uborka a földbe, a csigák és hernyók pedig messziről el fogják kerülni a területet.

6. Megelőzi a macskajajt

Ha némi uborkát fogyasztasz lefekvés előtt egy átmulatott éjszaka után, sokat tettél azért, hogy reggel ne küzdj másnapossággal. A másnaposság legfőbb oka a dehidratáltság, melyen az uborka vízgazdagsága hatékonyan segít.

ubi2.jpg ()

7. Csillogó cipellők

Egy szelet uborkával átdörzsölt cipő fényesen fog ragyogni az interjún. Ezzel pénzt és időt spórolhatsz, és biztos, hogy nem lesz tőle cipőkrémes a csinos ruhád sem.

8. Nyikorgó ajtó? Uborkát neki!

Igen, az uborka erre is jó. Ha nyikorog az ajtó, kilincs vagy bármi egyéb, egy szelet uborkával dörzsöld be a nyikorgó felületet.

9. Csökkenti a stresszt

Vágj fel egy uborkát, tedd forrásban lévő vízbe, annyi időre, hogy az aroma kellően kiázzon belőle. Már érezni is fogod azt az illatot, melyet ez a főzet áraszt. Szívd be jó mélyen és hagyd, hogy a stressz távozzon belőled.

10. Rossz lehelet ellen

Ha egy szelet uborkát veszel a szádba 30 másodpercre, ugyanazt az eredményt éred el, mint rágózással vagy mentával. Ha egy fontos ebéden nincs nálad rágó, fogat mosni pedig nincs lehetőséged, csempéssz be egy szelet uborkát a szádba a salátádból, s a rossz leheleted elillan.

11. Tiszta csap

Ha a vízcsapod már nagyon réginek, kopottnak tűnik, az uborka a segítségedre lehet. Csak dörzsöld be egy szelettel alaposan, s máris teljes pompájában csillog előtte a régi darab.

12. Törli a tollat

Uborkával eltüntetheted a tintát olyan helyekről, ahova nem való. Ha a gyerekek összefirkálták a falat, könyveket, szekrényt tollal, ne költs drága és mérgező tisztítószerekre, inkább egy szelet uborkával dörzsöld meg a területet.

13. Finom nasi

Az uborka tökéletesen alkalmas arra, hogy becsomagold és elvidd a munkába, iskolába. Nagyon jól szállítható, egészséges és finom nasi lehet két étkezés között.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X