Főoldal > DIÉTA > Lilára fel! Ezért egyél lila színű ételeket

Lilára fel! Ezért egyél lila színű ételeket

diétaegészségfogyásgyümölcslilatáplálkozászöldség
0

Írta:

Számtalan lila színű zöldség és gyümölcs létezik, amiket érdemes minél gyakrabban fogyasztani az egészséged érdekében!

A lila a mértékletesség és egyensúly színe. Intelligenciát, tudást, de bűnbánatot, nosztalgiát is jelenthet. Talán nem véletlen, hogy a lila színű zöldségek és gyümölcsök hatásait olvasgatva találunk egyezőséget a szín jelentésével is.
Lehet, hogy először el sem tudjuk képzelni, hogy lila ételeket együnk, de aztán gyorsan rá is jövünk, hogy igenis sok van belőlük. Ráadásul mind-mind hasonló jótékony hatásokkal bír. Egyél tehát sok padlizsánt, szilvát, lilakáposztát, lilahagymát, piros- és kékszőlőt, céklát, és különféle bogyós gyümölcsöket. Hidd el, szervezeted meghálálja, ha gyakran fogyasztod ezeket a növényeket.

Javítják a memóriát

Ugye, ugye, itt a kapcsolódás az intelligenciával és a tudással. Bizony, a lila zöldségek és gyümölcsök frissen tartják az agyat, javítják a memóriát. Ha szellemi munkát végzel, és nap vébére úgy érzed, teljesen kifacsartak, esetleg még a tanulmányaidat folytatod, vagy egész egyszerűen csak szeretnéd elmédet karban tartani, és megelőzni az agy működésének romlását, egyél minél többet a fent felsoroltakból.

Antioxidáns hatásúak

Szerencsére a lilák egyszerre óvják fiatalságunkat, szépségünket és egészségünket is. És mivel kiváló antioxidánsok, ezért megőrzik bőröd üdeségét, feszességét, hamvasságát és még a rák, – és sok más egyéb – betegség kialakulásának kockázatát is jelentősen lecsökkentik.

, Image: 40324983, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, robertharding

Meggátolják a vérrögök képződését

Ha fordult már elő a családodban trombózis, hormonális fogamzásgátlót szedsz, esetleg még dohányzol is, akkor te extra veszélynek vagy kitéve. Örökletes hajlammal életveszélyes lehet ez a hármas kombináció, de ha a családodban nem is fordult elő hasonló megbetegedés, akkor sem árt az óvatosság. Ha a felsoroltak közül már csak egy is teljesül az esetedben, kellő gondot kell fordítanod a megelőzésre. A lila zöldségek, gyümölcsök gátolják a vérrögképződést, így csökkentik a trombózis kialakulásának veszélyét.

Lassítják a sejtek öregedését

És ha már a sejtek lassabban öregednek, akkor természetesen mi is. Ez nem csak külső vonásainkon látszódik meg, de szervezetünk működése is tovább marad egészséges. És ugyan ki az, aki nem szeretne minél tovább fiatal és gyönyörű lenni?

Hozzájárulnak az egészséges érrendszer működéséhez

A szív testünk motorja, ezért mindennél fontosabb, hogy kifogástalanul működjön. Ehhez szükséges egy egészséges érrendszer is, hiszen a kettő szervesen összekacsolódik. Aki sok lilát fogyaszt, rendben tartja érrendszerét, ami azt eredményezi, hogy szíve is kifogástalanul tudja végezni a dolgát.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X