Főoldal > DIÉTA > 6 tuti tipp, hogy éhségérzet nélkül fogyj

6 tuti tipp, hogy éhségérzet nélkül fogyj

anyagcserediétaéhezéséhségétkezésfogyásizomkalórialapos hasmozgássportzsírégetés
0

Írta:

Mi a legjobb módja a fogyásnak? A szakértők mindannyian egyetértenek abban, hogy a rendszeres testmozgás és a kalóriaszükségletnek megfelelő táplálkozás kombinációja többet ér, mint bármelyik álomdiéta magában.

Fontos, hogy étrendünk teljes értékű, tápanyagban gazdag ételekből álljon, és kerüljük a feldolgozott élelmiszereket, ezáltal szabályozva az étvágyat. Emellett folytassunk minél aktívabb életmódot. Ha követed tanácsainkat, rájössz, hogy éhezés nélkül is lehet fogyni.

1. Éljenek a természetes táplálékok!

A teljes értékű, természetes ételek, mint a gyümölcsök, a zöldségek, a hüvelyesek és a teljes kiőrlésű gabonák, rostban gazdagok. A rostdús ételek rendelkeznek a legjobb telítő tulajdonsággal. A vízben oldható rostok (amelyek megtalálhatóak a hüvelyesekben és a gyümölcsökben) stabilizálják a vércukrot, és tovább teltségérzetet adnak. A magas rosttartalmú ételek ráadásul prebiotikumot is rejtenek, amely segít helyreállítani a normál bélflóra működését.

Karcsúsító Wellness-tipp: egyél naponta legalább 3 csészényi zöldséget és 3 darab gyümölcsöt, és ne feledkezz meg a babról, illetve a teljes kiőrlésű gabonákról sem.

2. Egyél több jótékony baktériumot!

Bélrendszerünkben több ezer baktérium található, amelyek közül többnek jelentős hatása van az elhízásra. Több baktérium is az elfogyasztott táplálékokból nyeri az energiát, és jelzéseket küld az anyagcsere számára. A bifidobaktérium viszont segíti a fogyást, és csökkenti az elhízással járó tüneteket, mint például a szervezetben fellépő gyulladás.

Karcsúsító Wellness-tipp: fogyassz naponta legalább egy adag kefirt, írót, joghurtot vagy sajtot.

3. Használd ki a vegyületek kalóriaégető hatását!

A kutatások kimutatták, hogy a chili paprikában található kapszaicin felpörgeti az anyagcserét és csökkenti az étvágyat, ezáltal támogatva a fogyókúra sikerét. Ugyanilyen remek hatással van a szervezetünkre a zöld teában található katekin is.

Karcsúsító Wellness-tipp: fogyassz naponta legalább 2 csésze zöld teát, és dobd fel az ételeid egy kis chilivel.

53682912 - portrait of a young brunette beauty offering nutrition choices.

4. Csökkentsd a tányérok méretét!

A Cornell Egyetem friss kutatása alapján az emberek 92%-a mindent megeszik, ami a tányéron található. Ez természetesen nem jelent rosszat, ha salátával van telerakva, de könnyen igazi kalóriabombává válik, ha fagylaltról, sült krumpliról, vagy aranygaluskáról van szó. Természetesen nem kell mindent megvonni magadtól, de csökkentsd a bevitt kalóriamennyiséget kisebb adagok szervírozásával.

Karcsúsító Wellness-tipp: pakold ki az étel kisebb tányérra vagy tálba, hogy nagyobbnak tűnjön az adag, és kevesebb kalóriát vigyél be az adott étkezéssel a szervezetedbe.

5. Váltogasd a mozgásformákat!

Nyugodtan fuss vagy jár a megszokott alakformáló órára, de időnként iktass be új edzéseket is. Így az eddig kevésbé megdolgoztatott izmok is mozgásba lendülnek, új izomfehérjéket építve, amelyek segítik a kalóriaégetést.

Karcsúsító Wellness-tipp: keress új kihívásokat. Próbáld ki a jógát vagy a DBands Fitness-t.

6. Növeld az aktivitást!

Az edzés nem az egyetlen módja a kalóriaégetésnek. Az olyan mindennapos mozgások, mint a sétálás, a takarítás vagy a főzés is jelentős hatással van a kalóriaégetésre és a sikeres fogyókúrára. Ne légy lusta hát az edzőtermen kívül sem!

Karcsúsító Wellness-tipp: ne ücsörögj egy helyben, légy tevékeny otthon és a munkahelyeden is. Nem kell túl bonyolult dolgokra gondolni, elég, ha ezentúl a belső mellék hívása helyett személyesen teszed fel a kérdést a kollégádnak.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X