Főoldal > DIÉTA > 5 zsírgyilkos étel

5 zsírgyilkos étel

diétaételétkezésfinomfogyásgasztrotáplálkozászsírégetés
0

Írta:

Bár a bikiniszezon már beköszöntött, talán csak most, pár héttel a nyaralás előtt, szántad rá magad egy kőkemény diétára. Ne kezdj azonnal koplalni, a fogyás nem attól lesz eredményes, hogy minimumra csökkented az evést. A fogyás kulcsa, hogy korlátozd azokat az élelmiszereket, amelyek csak a súlyodat gyarapítják, és egyél több laktató, tápanyagban gazdag és zsírégető ételt.

Vadlazac

A vadlazac igen gazdag Omega-3 zsírsavakban, amely gyorsítja az anyagcserét. Az Omega-3 befolyásolja a leptin szintjét, azét a hormonét, amely közvetlenül hatással van az anyagcserére és eldönti, hogy elégeted a kalóriákat vagy épp zsírként raktározod őket. A hideg vízi halak fogyasztása, amilyen a lazac is, növeli a zsírégető enzimek szintjét a szervezetben, ezzel párhuzamosan pedig csökkenti a zsírraktározó enzimek szintjét. A lazac fogyasztásának hatására akár 400 kalóriával is többet égethet el a szervezeted.

Görög joghurt

A görög joghurt egyértelműen a legjobb választás, ha a fogyás és az anyagcsere felpörgetése a cél. Sokkal több tápanyagot tartalmaz, mint a hagyományos változat, és a szervezet 25%-kal több energiát használ fel a fehérje emésztése közben, szemben a szénhidráttal és a zsírral. Ráadásul nagyszerű sovány fehérjeként segít építeni és megőrizni az izomszövetet, ami nagyon fontos, ha fogyásról beszélünk, mivel az izomszövet a testünk fő kalóriaégetője. Ne hanyagold a reggelit, hiszen a legfrissebb kutatások egyértelműen bizonyítják, hogy a korai étkezés a nyugalmi anyagcserét 10%-kal megemeli a nap további szakaszára. Nyáron nem is választhatnál egészségesebb reggelit, mint görög joghurtot friss gyümölccsel.

zsiregeto2.jpg ()

Brokkoli

A brokkoli kiváló kalcium- és C-vitaminforrás. Ez a két vitamin együttes erővel dolgozik azon, hogy gyorsabban és hatékonyabban égesse el a szervezetünk a kalóriákat. A kalcium működésbe hozza az anyagcserét, miközben a C-vitamin támogatja a szervezetet, hogy több kalciumot tudjon felszívni.

Quinoa

Ez a teljes értékű szénhidrát tele van vassal, cinkkel, szelénnel és E-vitaminnal. Egy csészényi ebből a telítő és zsírégető gabonából 8 g fehérjét és 5 g rostot tartalmaz. Egy finom és anyagcsere felturbózó étkezéshez kombináld a quinoát sovány fehérjével, rostban gazdag zöldségekkel és magvakkal.

Zöld tea

A zöld tea koffeint tartalmaz, egy olyan természetes stimulánst, amely beindítja az anyagcserét. Felgyorsítja a pulzust és felszabadítja a szervezet által elraktározott zsírsavakat, amelyek így energiaként használódnak fel, ahelyett, hogy zsírpárnákká alakulnának. A zöld tea emellett egy ECGC nevű összetevőt is tartalmaz, amely felgyorsítja az anyagcserét azáltal, hogy felpörgeti az agy általi jelzéseket és a központi idegrendszert.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X