Főoldal > DIÉTA > Így segít a fehérje a fogyásban

Így segít a fehérje a fogyásban

diétaétkezésfehérjefehérjebevitelfehérjefogyasztásfogyástápanyag
0

Írta:

Amikor elkészíted a fogyáshoz szükséges táplálék tervedet, fontos, hogy a jövőben túl láss végre a kalóriákon és elkezd növelni a fehérjebevitelt.

Ha pedig eddig nem jött össze a tervezett fogyás, az csupán egy plusz érv a fehérje növelésére. De miért is jó a fehérje diéta alatt?

Teltségérzetet ad

Kutatások szerint a magas fehérjebevitel csökkenti az éhségérzetet hosszú távon. Mindeközben pedig fokozza az anyagcserét, serkenti az emésztést, feltölt energiával, éppen ezért több kalória elégetésére ösztönöz. Arról nem is beszélve, hogy a reggeli fehérjefogyasztást már több kutatás is kapcsolatba hozta a nap további részében a jelentős étvágycsökkenéssel.

Close up of woman holding fresh meat and frozen broccoli, Image: 14096110, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Juice Images

Segíti az izomépítést

Friss kutatások szerint a fehérje lehet a kulcsa annak, hogy úgy tudj zsírt és súlyt veszíteni, hogy közben ne az izmodból fogyj. A fehérjebevitel mértéke függ a súlyodtól, de a hozzáértők szerint az edzés utáni 10 gramm fehérje biztosít arról, hogy ne izmot veszíts a regeneráció és izomzat helyrehozása során. Minél inkább tartsd ezt szem előtt, amikor edzés utáni nasit keresel.

Nem fontosak a kalóriák

Persze, a kalóriaszámlálás az egyik leghatékonyabb és legátláthatóbb módja a fogyásnak, de nem mindenkinél működik. Lehet, hogy egy magasabb kalóriatartalmú, de fehérjében gazdag ebéd, például hal, magvak, quinoa, amaránt több energiával és tovább tartó teltségérzettel lát el. Ha vegetáriánus vagy vegán vagy, és szeretnél fogyni, kevesebb a fehérjeforrás áll rendelkezésre számodra, ezért még inkább oda kell figyelned a bevitelre.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X