Főoldal > DIÉTA > Egyél tisztán, válaszd a clean eating-et!

Egyél tisztán, válaszd a clean eating-et!

adalékanyagclean eatingdiétaételétkezésfogyássuperfoodtáplálkozás
0

Írta:

A clean eating semmiféle új fogyókúrás hóbortot nem takar, csupán egy olyan egészséges, logikus és tiszta életmódot, amelybe nem férnek bele a mesterséges adalékanyagok, tartósítószerek és hormontartalmú húsok. Csak és kizárólag a tiszta és tápanyagokban gazdag superfood-ok.

Vásárolj organikus gazdaságból

Hiába eszel sok zöldséget és gyümölcsöt, ha azok a Föld másik feléről származnak, és vegyszerekkel kezeltek. A legideálisabb az lenne, ha mindenki saját maga termelné meg azt, amit fogyaszt, de mivel ez kivitelezhetetlen, meg kell keresni azokat a termelőket, akik vegyszerek nélkül termesztik zöldségeiket, gyümölcseiket. Járj biopiacokra, és csak organikus gazdaságból vásárolj. Fontos, hogy mindig csak idényzöldségekben és –gyümölcsökben gondolkozz!

Fogyassz egészséges gabonákat

Felejtsd el a finomított lisztet, és az ezekből készült termékeket. Rengeteg más lisztalternatíva létezik, amelyek nem csak egészségesek, de táplálóak is. Ilyen például a rizsliszt és a mandulaliszt. De fontos, hogy egészséges gabonákat is fogyassz, például zabot, kölest, barnarizst, hajdinát, bulgurt. Remek köretek készíthetőek belőle, és igazi superfood-ok.

Nem mindegy, milyen húst eszel

A legtöbb hipermarketben található húsok tele vannak antibiotikumokkal, hormonokkal, gyógyszerekkel, ugyanis az állatok a gyors és hatékony táplálása érdekében ezeket kapták étel gyanánt. Ezeket természetesen kerülni kell, de a húsfogyasztásról nem kell lemondani. Egy kis utánajárással lehet találni olyan gazdákat, akik nem mű-, hanem valódi takarmánnyal etetik állataikat, így a haszonállatok húsa tiszta és egészséges marad.

Kerüld a feldolgozott élelmiszereket

Minél inkább feldolgoznak egy terméket, annál egészségtelenebb lesz a végeredmény. A kész-, félkész ételek egyértelműen ebbe a kategóriába esnek, de a felvágottak, joghurtok, szószok, édességek helyett is vásárold meg az egészséges alapanyagokat, és készítsd otthon sokkal táplálóbb, tisztább és finomabb ételeket.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X