Főoldal > DIÉTA > Így varázsolj kockákat a hasadra!

Így varázsolj kockákat a hasadra!

alakformálásanyagcserefogyáshashasizomkockás haslapos haszsírégetés
0

Írta:

A jó hír az, hogy azok a bizonyos kockák most is ott vannak a hasadon. Akkor is, ha épp nem látszódnak. Csak elő kell őket varázsolni, ami tippjeinket megfogadva neked is menni fog.

Táplálkozz okosan

Hiába végzel hasizom-gyakorlatokat, ha mellette egészségtelen, zsíros, szénhidrátokban gazdag ételeket fogyasztasz. Ha tökéletes végeredményt szeretnél, muszáj kidobnod a fehér lisztes, cukros ételeket, és fehérjében, vitaminokban, egészséges gabonákban gazdag étrendet kell összeállítanod. Ha többször, legalább napi ötször eszed ezeket az ételeket kis adagokban, már akkor is látszódni fognak a kockáid, amikor még az edzést el sem kezdted.

Irány futni

A futás nem csak az állóképességet növeli és remek zsírégető edzésforma, még a hasizmot is gyönyörűen formálja. Ha a diéta és hasizom-gyakorlatokat kiegészíted heti 2-3 futóedzéssel, a siker garantált. Ne felejtsd el tudatosítani magadban minden alkalommal a helyes testtartást és a helyes futómozgást.

Hatékony hasizom-gyakorlatok

Háromféle gyakorlattípust különböztetünk meg, amelyek a hasizmok erősítését szolgálják.

Az első, a has felső részére ható gyakorlatok. Ezek a jól ismert hasprések, felülések, félfelülések. A régi kedvelt teljes felüléseket jobb, ha elfelejtjük, mert nagyon megterhelik a gerincet. Aki azonban ragaszkodik hozzá, az tegyen a dereka alá egy fittball-t.

22305259 - sexy female's body part on dark background

Az alsó rész fejlesztése a legproblémásabb, egyrészt azért, mert általában ide rakódik le a legtöbb zsírréteg, másrészt azért, mert ez fejlődik a legnehezebben. Ezt a részt azok a gyakorlatok formálják, amelyek az alsó végtagok felől indulnak (pl. lábemelés). De tudni kell, hogy nem elég szimplán a lábunkat emelgetni, muszáj, hogy a csípőnk is elemelkedjen a talajtól. Nagyon jó gyakorlat, ha a térdet és a mellkast közelítjük egymáshoz, akár vízszintes, akár függőleges testhelyzetben.

A ferde hasizmot azok a gyakorlatsorok fejlesztik, amelyek közben oldalirányú mozgást, csavarást is végzünk. Ügyeljünk a gyakorlatok helyes kivitelezésére, csak akkor lesz hatékony a hasazás.

Hulahoppozz

Kockahas játszi könnyedséggel? Igen! Ha kockás hasra és karcsú derékra vágysz, válaszd gyermekkorod kedvenc játékát. Már napi néhány perc hulahoppozás is segítségedre lehet, és ráadásul még ki is kapcsol. Nincs nagy helyigénye, és a karikán kívül semmi másra nincs szükséged. Akár otthon, a tévé előtt is pörgethetsz nap, mint nap. Meglátod, gyorsan meglesz az eredménye.

Igyál sokat

Megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékpótlás híján csak álom marad a kockahas. A zsírokat ugyanis nem csak elégetni kell, de elszállítani is. A folyadék az, ami kimossa a szervezetünkből a mérgeket, salakanyagokat, és még a pluszkilókat is. Ez az egyik legfontosabb és legegyszerűbb feltétele a kockás hasnak, ne feledkezz el róla te sem.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X