Főoldal > DIÉTA > Pörgesd fel az anyagcseréd zsírégető gyümölcsökkel

Pörgesd fel az anyagcseréd zsírégető gyümölcsökkel

diétaegészségemésztésfogyásfogyókúragyümölcsrostszénhidrátvitaminzsírégetés
0

Írta:

A fogyókúra sikeressége nagyrészt a helyes táplálkozáson múlik. Azonban ez a szénhidrátcsökkentett és cukormentes termékek fogyasztása mellett zsírégető gyümölcsökkel szerencsére még tovább fokozható.

Kivi

Ez a szőrös héjú gyümölcs tele van vitaminnal és magnéziummal, ezért aki rendszeresen fogyasztja, annak anyagcseréje jelentősen felpörög. Emellett a zsírbontó enzimek termeléséhez is hozzájárul. Sőt, magas káliumtartalma vízhajtó, így a felesleges vizet kiűzi a szervezetből, így a mérleg még kevesebbet fog mutatni az alatt, aki legalább napi egy kivit megeszik.

Narancs

Érdemes minél több narancsot fogyasztani, a nagy gyümölcs- és zöldségdömping előtt, hiszen ez az isteni gyümölcs is több fronton garantálja fogyókúránk sikerességét. Alacsony kalóriatartalma miatt bármikor és akár korlátlanul fogyasztható, míg magas rosttartalma az emésztési folyamatokat serkenti. A benne található pektin gátolja a zsírok és a koleszterin felszívódását, a gyümölcs fogyasztása utáni órákban pedig jelentősen csökken az éhségérzet.

52431128 - fresh citrus fruits - lime, lemon, orange, grapefruit and banana at wooden table. top view.

Ananász

Az ananász az egyik leghatékonyabb zsírégető gyümölcs, ami elsősorban rendkívül magas rosttartalmának köszönhető. A sok rost kitisztítja, kisöpri a beleket és felgyorsítja az anyagcserét, így a fogyást is. Káliumtartalma szabályozza a vízháztartást, mindemellett található benne egy bromelin nevű enzim, ami a fehérjék és zsírok lebontásában játszik fontos szerepet.

Papaya

Ez az egzotikus gyümölcs is rendkívüli módon bevethető abban az esetben, ha szeretnénk néhány kilótól megszabadulni. Rendszeres fogyasztásával serkenthetjük az emésztést, így nem csak a pluszkilóktól, de a mérgektől is megszabadít. Ezt nem csak magas rosttartalmának, de a benne található papain nevű enzimnek is köszönhetjük.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X