Főoldal > DIÉTA > 6 étel az extragyors anyagcseréért!

6 étel az extragyors anyagcseréért!

anyagcserediétaecetétkezésfogyásfűszerkávémetabolizmuspaprikazsír
0

Írta:

Egy kis lökést adni az anyagcserédnek nem megterhelő, és nem is jár nagy kötöttségekkel. A Wellness Cafe összegyűjtött neked 6 olyan, a mindennapokban is könnyen beszerezhető ételt, amely hatékonyan segíthet ebben.

 1. Erős paprika

Felejtsd el a rémhíreket az erős zöldségről! Ugyanis a kapszaicin nevű vegyület, ami a chili paprika erejét adja, lórúgásként hat az anyagcserére, és a sóvárgás megfékezése érdekében is rendkívül eredményesen bevethető.

2. Teljes kiőrlésű szénhidrátok

A teljes kiőrlésű gabonafélék rengeteg élelmi rostot és komplex szénhidrátot tartalmaznak, amelyek segítenek az anyagcseréd fokozásában. Győződj azonban meg arról minden esetben, hogy valódi, 100 százalékosan teljes kiőrlésű termékeket vásárolsz, mert nem minden “barna kenyér” felirat takarja a teljes tápértékű változatot.

3. Citrusfélék

A citrusfélék fogyasztása nem csak a zsírégetésben lehet a segítségedre, hanem az anyagcserédet is rendbe hozza. Legközelebb, amikor nassolni szeretnél valamit, egyél egy grapefruitot vagy egy narancsot, hogy sakkban tartsd az inzulinszintedet.

4. Kávé

Sosem hagynád ki a reggeli feketét? Ez azért is szerencsés, mivel a koffein “természetes” úton stimulálja a központi idegrendszert, napi egy csésze kávé pedig akár 5-8 százalékkal is felpörgetheti az anyagcserédet.

5. Ecet

Az ecet fogyasztása számos egészségügyi előnnyel jár, beleértve a zsírégetés fokozását is. A tanulmányok kimutatták, hogy az ecetben található sav jelzi a testedben a gének számára, hogy ideje lebontani a zsírt. Ezért különösen hasznos ecetet fogyasztani, miután finomított szénhidrátokat ettél, ugyanis így kordában tarthatod a vércukor szintedet, hogy ne essen le túl gyorsan. Locsold meg balzsamecettel a salátádat!

6. Fűszerek

A fűszereket könnyű és praktikus felhasználni a főételek elkészítésénél, így sokoldalúan tudod az anyagcserédet is magasabb szinten tartani. Az olyan csípős fűszerek, mint a kurkuma és a fahéj végzik a legjobb munkát a tested hőmérsékletének növelésében, ezáltal pedig felgyorsítják a szervezeted zsírégető folyamatát.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X