Főoldal > DIÉTA > Ezeket rontod el az életmódváltással kapcsolatban

Ezeket rontod el az életmódváltással kapcsolatban

diétaéletmódváltásfogyásmozgás
0

Írta:

Az életmódváltás egyáltalán nem olyan bonyolult és kivitelezhetetlen, mint ahogyan azt sokan feltételezik. A lényeg, hogy ésszerű, tiszta és tartható szabályokat hozzunk, amelyeket különösebb nehézségek nélkül be tudunk építeni az életünkbe.

Nincsenek céljaid

Ha úgy vágsz bele az életmódváltásba, hogy nincsenek céljaid, és az ezzel járó előnyök sem teljesen tiszták számodra, nem számíthatsz túl nagy sikerre. Tudatosítsd magadban, miért szántad el magad erre a lépésre, és mit szeretnél elérni. Akár egészségeddel, akár külsőddel kapcsolatos célt fogalmazol meg, időnként emlékeztesd erre magad, hogy ne vesszen el a motiváció.

Csak a kalóriákat számolgatod

Az életmódváltást nagyon sokan összekeverik a fogyókúrával. Természetesen van párhuzam a kettő között, hiszen az egészséges életmód jóval karcsúbbá tesz, mint az egészségtelen étkezés és a mozgáshiány. Azonban fontos, hogy ne ess a kalóriaszámolgatás csapdájába. Hiszen van egy csomó olyan étel, ami szuperegészséges, mégis hizlal (pl. méz), és vannak nullkalóriás ételek, amelyek valójában semmilyen természetes anyagot nem tartalmaznak (pl. zsírszegény, cukormentes gyümölcsjoghurt). Válaszd mindig a természetes összetevőket, egészséges ételeket.

54710708 - brunch choice crowd dining food options eating concept

Sportolsz, de utálod

Az életmódváltás elengedhetetlen része a rendszeres testmozgás. Ezt kár tagadni, senki nem úszhatja meg. Sajnos sokan mégis nyűgként tekintetnek a sportokra, és alig várják az edzések végét. Manapság szerencsére annyi mozgásforma közül válogathatunk, hogy lehetetlen nem megtalálni a hozzánk leginkább illőt, és azt, amit örömmel végzünk. Ez lehet futás, bringázás, súlyzós edzés, jóga, a lényeg, hogy kikapcsoljunk és feltöltődjünk általa.

Nem leled örömöd az étkezésben

Az étkezés az egyik legfontosabb örömforrás – és ez teljesen természetes is. Nem jársz jó úton az életmódváltás terén, ha nem eszel jóízűen és finomakat. Attól, hogy megreformálod az étrendedet, nem kell lemondanod a kedvenc ételeidről, csupán újra kell gondolnod azokat, és más, egészséges alapanyagokból kell elkészítened. Ha húsimádó vagy, fogyassz nyugodtan húsokat, elsősorban csirkét és pulykát, ha imádod a tésztát, vásárolj ezentúl durumból vagy rizslisztből készült termékeket. A finomított lisztet cseréld mandula-, tönkölybúza- vagy zabpehelylisztre, a cukrot pedig mézre vagy eritritre.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X