Főoldal > DIÉTA > Csodagyümölcs: egyél minden nap narancsot!

Csodagyümölcs: egyél minden nap narancsot!

C-vitamindiétaegészséggyümölcsnarancsrákrostvitamin
0

Írta:

Ha hidegre fordul az idő, nagyon jó szolgálatot tehetnek a déligyümölcsök vitaminkészleteink feltöltése szempontjából. Egyél minden nap egy narancsot, hiszen csodás hatással van a szervezet működésére.

Rákmegelőző

A narancs antioxidánsai, a flavonok, karotinok, antociánok és a limonén is erősen rákellenes hatásúak. Nem csak a daganatos betegségek kialakulása előzhető meg narancsfogyasztással, de már meglévő problémát is orvosolhatunk azzal, ha rendszeresen fogyasztunk a gyümölcsből.

Kedélyjavító

Bármilyen furcsa, de a narancsot téli lehangoltság ellen is javasolt fogyasztani. A narancs illata, íze, de még a színe is jobb kedvre deríti mindazokat, akik rendszeresen esznek belőle. Érdemes illóolaj formájában is alkalmazni, hiszen nem csak csodás illattal tölti be a lakást, de a rosszkedvet is gyorsan elűzi a finom aroma.

39480998 - fresh orange juice on wooden table over grunge background

Megszünteti a székrekedést

A narancs nem csak tökéletes nasi, de még a felszívódást is segíti. Mivel tele van rosttal, ritkán tapasztalható azok körében székrekedés, akik sokat esznek ebből az élénk színű gyümölcsből. Mivel az emésztési folyamatok normál működése az egész szervezetre jótékonyan hat, érdemes mindenkinek beiktatni a narancsot az étrendjébe.

Vírus- és baktériumellenes

Ez az isteni gyümölcs tele van C-, A- és B-vitaminnal, de az immunrendszer-erősítő és betegségűző tulajdonsága nem csak ebből áll. A narancsban természetes antibiotikus hatású anyagok találhatóak, amelyek nem csak a fertőzések ellen védenek, de már kialakult betegségeket gyógyítanak, és még fájdalomcsillapító hatással is bírnak.

Jót tesz a veséknek

A narancs magas víztartalma és erős vízhajtó tulajdonságának hála igen jó hatással van a veseműködésre, és a méregtelenítési folyamatokban is részt vesz. Különösen érdemes ezért kismamáknak és azoknak fogyasztaniuk, akik bizonyos gyógyszerek vagy egyéb okok miatt hajlamosak a vizesedésre.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X