Ebédre és vacsorára is tökéletes, számtalan módon variálható, és egyszerre nagy adag is készülhet belőle. Az egyik legjobb egyszerű recept a sült rizs, amit tényleg bármivel feldobhatsz a kamrából!
Az alaprecept – hozzávalók
- 2 ek. olíva olaj
- 3 fokhagyma reszelve
- ½ csésze fagyasztott borsó
- ½ csésze sárgarépa lereszelve
- 2 újhagyma felkarikázva
- 3 csésze főtt rizs
- só, bors
Elkészítés
- Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd erre jöhet a fokhagyma és az újhagyma.
- Ha már üveges a hagyma, rádobhatod a répát is, majd a fagyasztott borsót.
- Ha a zöldségek kicsit lepirultak, jöhet rá a rizs, a só és a bors is. Picit pirítsd le, és kész is vagy!
A variációk
A sült rizsből tényleg ez a legalapabb recept, amit érdemes tovább variálnod, hiszen így gyakorlatilag köret jellegű. Adunk néhány szuper, kipróbált kombinációt, de arra bíztatunk, hogy bátran kísérletezz!
- Sült rizs + szója szósz (a hagyma után) + füstölt tofu (a szójaszósz után) + tojás (ezt még a hagyma után, a zöldségek és a rizs előtt üsd a serpenyőbe) + reszelt lila káposzta
- Sült rizs + egy marék mogyoró vagy kesudió (a hagyma után) + curry por és kevés víz (a zöldségek után) + maradék sült csirke felkockázva vagy pirított tofu
- Sült rizs + paradicsom püré (a hagyma előtt) + konzerv vörösbab + konzerv kukorica + chilli por
- Sült rizs +gomba + egy marék bébispenót + tejszín (a gomba után, a zöldségek előtt)
- Sült rizs + felkockázott sonka (a hagyma előtt) + főtt brokkoli (a többi zöldség után) + reszelt sajt a tetejére
Jó étvágyat!
Fotó: Getty Images