Főoldal > DIÉTA > Vírusölő és fogyasztó gyümölcs – mi az?

Vírusölő és fogyasztó gyümölcs – mi az?

diétagyümölcslicsivitamin
0

Írta:

Licsi – Ismerkedj meg te is ezzel a fantasztikus csemegével!

Te ismered a licsit? Nem? Pedig ez az egzotikus gyümölcs már hazánkban is egyre elterjedtebb. Ha egészségtudatos vagy, és a külsődre is nagyon figyelsz, mostantól az alma és narancs mellé időnként dobj a kosárba néhány licsit is.

A különleges hangzású licsi Dél-Kínából származik, de nagyobb bevásárlóközpontokban, piacokon már Magyarországon is fellelhető. A viszonylag kemény héjú, dió nagyságú növény belsejében fehér, puha, édes húsú gyümölcs lakozik. Fogyasztható nyersen, befőttként, sőt egyes országokban szárított formában is az asztalra kerül.

Erős, egészséges csontok

Gyenge a csontozatod? Tartasz a csontritkulástól? Akkor itt az ideje, hogy megkóstold ezt a finom gyümölcsöt. Foszfor- és magnéziumtartalma ugyanis hozzájárul a törékenyebb csontozat megerősödéséhez, illetve csontritkulás ellen is kiváló. Mivel csontjaink alkotják testünk vázát, ezért mindenképpen fontos, hogy épségüket megőrizd.

Vírusölő C-vitamin

Ugye nem kell taglalnunk a C-vitamin pozitív hatásait a szervezet működésére? Mint ahogy a szépségünkre, bőrünkre gyakorolt jótékony előnyöket sem, ugye? A lényeg az, hogy ha sok licsit fogyasztasz, nem csak egészséges, de gyönyörű is leszel.

Daganatos betegségek ellenszere

Sajnos Magyarországon a rákos megbetegedések általi halálozások igen gyakoriak. A kulcs a megelőzés. Egészséges életmóddal sokat tehetünk azért, hogy elkerüljük a betegségek kialakulását. Például aki rendszeresen eszik licsit, a benne található flavonoidok segítenek a rákos sejtek kialakulásának megelőzésében.

Edd a szívedre

Felmenőid között előfordultak szívbetegek? Esetleg néha neked is rakoncátlankodik a ketyegőd? Akkor kötelező ezt a növényt beiktatnod az étrendedbe. Ha rendszeresen fogyasztod, megakadályozhatod a különböző szívbetegségek kialakulását, és még a vérnyomásodat is normalizálja.

Koleszterinmentes finomság

Aki fogyni szeretne, nincs is ideálisabb desszert számára a licsinél. Súlycsökkentő hatása abban rejlik, hogy nincs benne telített zsír és koleszterin sem. Így annyira kevés kalóriát juttatsz szervezetedbe, hogy a mérleg biztosan nem fog többet mutatni, ugyanakkor a nassolás iránti igényedet is kielégíted.

Azért túlzásba se vidd

Az aranyszabály itt is érvényes: mindent csak mértékkel. A gyümölcs áldásos hatásai valóban csodásak, ám könnyen áteshetsz a ló túloldalára, ha korlátlan mennyiségben fogyasztod. Ha ugyanis féktelen módon falod a licsit, a makulátlan bőr helyett pattanásokat és bőrkiütéseket kaphatsz cserébe.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X