Egy finom zabkekszre vágysz, amit bűntudat nélkül fogyaszthatsz? Éppen egy ilyen receptet hoztunk neked!
Ezt az isteni sütit, a fehérjés zabkekszet tényleg csak negyed órádba kerül elkészíteni, és bármikor nassolhatsz belőle, ha valamilyen finomságot ennél!
Hozzávalók:
- 2 érett banán, meghámozva
- 60 g fehérjepor
- 95 g nagy szemű zabpehely
- 2 evőkanál mogyoróvaj
- 2 evőkanál apróra vágott étcsokoládé (édesítőszeres is lehet)
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
- Törd a banánokat nagyobb darabokra, és tedd egy közepes tálba, majd nyomkodd szét villával. Add hozzá a fehérjeport, a zabot és a mogyoróvajat, és keverd jól össze, amíg egynemű masszát nem kapsz.
- Ezután add hozzá az apróra vágott étcsokit az edény tartalmához, és forgasd bele a masszába.
- Bélelj ki sütőpapírral egy tepsit, majd egy kanál segítségével szaggass a tésztából kekszeket – a kekszek nem nőnek majd meg sütés közben, a méretét ez alapján formázd.
- Süsd a kekszeket aranybarnára 180 fokon, nagyjából 12 perc alatt.
- Ha megsültek a kekszek, hagyd azokat kihűlni, aztán eheted is az egészséges nasidat.