Főoldal > ÉTRENDEK > 6 magas rosttartalmú étel ketogén étrendbe is

6 magas rosttartalmú étel ketogén étrendbe is

diétaétrendketogén
0

Írta:

Magas rosttartalmú, de szénhidrátban szegény élelmiszerek, amelyeket bátran beépíthetsz a ketogén étrendedbe is.

A rost olyan szénhidrát, amit nem tudunk megemészteni, azonban az emésztést, a bélflórát javítja, támogatja az anyagcserét és a vércukorszintet is segít kiegyensúlyozni, ezért fontos, hogy kellő mennyiséget juttassunk a szervezetünkbe. A következő ételek alacsony szénhidrát-, de magas rosttartalmúak, így a ketogén étrendbe is belepasszolnak.

Útifűmaghéj

Az útifűmaghéjban szinte nincs szénhidrát, de 2 evőkanál 7 gramm rostot tartalmaz. Kiváló kötőanyag a főzésnél, de egy evőkanállal a joghurtba, smoothieba vagy egy pohár vízbe is elfogyaszthatod.

Kelbimbó

Ha a rostbevitelt növelnéd, érdemes olyan zöldségeket készítened, amelyek nem tartalmaznak sok keményítőt. Ilyen lehet a kelbimbó, melyből fél csésze összesen 5,5 gramm szénhidrátot tartalmaz, és ebből 2 gramm a rost. Sajttal, sonkával nagyon finom ketogén fogás lesz.

Articsóka

Az articsóka kiváló választás az immunrendszer erősítése miatt is, hiszen gazdag kálium, folát, magnézium és C-vitamin forrás. Egy nagyobb articsóka legalább 10 gramm rostot tartalmaz, beleértve az inulint is, amely egy bélflórát tápláló, nagyon hasznos rost.

Áfonya

Az áfonya nagyon alacsony cukortartalmú gyümölcs, amit hozzáadhatsz a salátához, turmixhoz, de egy kis dióval uzsonnára is tökéletes választás. Az egyik legmagasabb rosttartamú gyümölcs. Egy ízletes keto-turmixhoz keverj össze fél csésze áfonyát kókusztejjel, avokádóval, chia maggal és avokádóval.

Fokhagyma

Ahogy a póréhagyma vagy a vöröshagyma, a fokhagyma is tele van rosttal, és bármely ketogén étkezéshez hozzáadható, egy kis ízesítőként. Egy kis fokhagymás fűszervaj pedig ahhoz is kiváló, hogy ízt adja a csirkének.

Kakaópor

A csokoládé is része lehet a ketogén étrendnek, de csak akkor, ha legalább 70%-os a kakaótartalma. A cukrozatlan kakaópor is kiváló választás, kanalazz belőle bátran a smoothiedba, zabkásádba.

(VIA)

Fotó: iStock


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X