Főoldal > ÉTRENDEK > 4 reggeli étel, ami a fogyásod útjában áll

4 reggeli étel, ami a fogyásod útjában áll

étrendfogyásreggeli
0

Írta:

A reggeli fontos, főleg akkor, ha diétázunk vagy fogyni szeretnénk. Ilyenkor kétszer gondoljuk meg az alábbi ételek fogyasztását.

Reggelizőpelyhek

Ugyan egészségesnek tűnnek, sőt, gyakran úgy is vannak feltüntetve, sajnos a bolti reggelizőpelyhek abszolút nem minősülnek jó választásnak. Feldolgozott élelmiszernek számítanak, gyakran tömve vannak finomított szénhidrátokkal: ezek pedig kora reggel hirtelen módon és túl gyorsan emelik meg a vércukorszintet. Ennek elmúlását pedig fokozott éhségérzet követheti.

Gyümölcslevek

Ha a gyümölcs jó reggelire, akkor a belőle készült lé miért ne lenne az? Az nyilván alapvetésnek számít, hogy a hozzáadott cukrot tartalmazó italok rosszat tesznek a diétának, azonban még a 100%-os gyümölcslevekkel is lehet probléma, mivel ezeknek természetes cukortartalma is túl magas a nyers gyümölcshöz képest. Ráadásul a természetes rostok is hiányoznak belőlük.

Gluténmentes pékáruk

Mostanában “divatos” lett különböző mentes diétákat követni, azonban azoknak, akik nem ténylegesen gluténérzékenyek, nem ajánlott a mentes termékek fogyasztása. Ezek legtöbbször feldolgozott élelmiszerek, tehát egyáltalán nem tesznek jót a fogyásunknak.

Zsírszegény, édesített joghurt

A zsírszegény szó hívogató lehet, főleg akkor, ha éppen fogyókúrázunk. Azonban a joghurtok esetében ez azt jelenti, hogy a zsírszegény terméknek magasabb a cukortartalma, ezen felül pedig a zsír sincsen jelen, hogy lassítsa a cukrok felszívodását. Ha mindenképpen joghurtot ennénk, maradjunk a natúr, otthon ízesített verziónál.

Forrásunk volt.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X