Főoldal > ÉTRENDEK > Ételek, amelyektől csak még éhesebb leszel

Ételek, amelyektől csak még éhesebb leszel

egészségelen ételegészséges táplálkozáséhség
0

Írta:

Bizonyos ételektől nem elég, hogy nem lakunk jól, de még sokkal jobban kívánjuk majd a falatozást, mint előtte. Lássuk, melyek ezek!

Érdekes, bár abszolút nem meglepő tendencia az, hogy az egészséges élelmiszerekkel hosszú távon jól tudunk lakni, míg az egészségtelenek csak rövid ideig telítenek el minket. Az ilyen hirtelen jóllakás után pedig hajlamosak vagyunk többet enni, mivel nem elégítettük ki rendesen az étvágyunkat. A most következő ételek fogyasztása után könnyen bekövetkezhet ez a helyzet.

Rágógumi

Amikor rágózunk, ösztönözzük a nyálelválasztásunkat, ez a sok felesleg pedig mind a gyomrunkban fog kikötni. Ezzel megtévesztjük a saját gyomrunkat, mert ugyan azt hiszi, hogy a nyálat majd valamilyen táplálék követi, sajnos semm nem jön. A rágózás után sokkal éhesebbnek érezhetjük magunkat.

Diétás üdítők

Sajnos nem jó hívószó ezeknél a “diétás”, mivel a cukor helyett használt édesítőszerek hajlamosak növelni az étvágyunkat. Emellett az is probléma, hogy a cukorral szemben nem adnak át semmi hasznosat a szervezetnek, amitől elmúlna az éhségérzetünk.

Fagyasztott készételek

Ugyan nagyon kényelmes választást nyújtanak, a fagyasztott készételek nem tartalmaznak elég kalóriát, amivel jól tudnánk lakni. A nyers alapanyagok sokat veszítenek a tápértékükből a fagyasztás és feldolgozás során, így alig marad valami, ami kitöltené az űrt a gyomrunkban. Ha mégis ilyen ételeket fogyasztunk, dobjuk fel őket valamilyen nyers körettel (pl. salátával).

Péksütemények

Az ilyen termékekhez felhasznált liszt és cukor nem valami gazdag tápanyagokban, így a sütemény nem lesz laktató. Az átadott energia gyorsan felszívódik, de ugyanilyen gyorsan el is tűnik, megerősödött éhségérzetet hagyva maga után.

Forrásunk volt.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X