Főoldal > FOGADOM > A csoportos edzés 5 szuper előnye

A csoportos edzés 5 szuper előnye

csoportos edzésedzésmozgássporttársaság
0

Írta:

Az elhatározásod végleges: sportolni akarsz és fogsz is. Csak azok a fránya kifogások… Most nem érsz rá futni, túl fáradt vagy, hogy betegyél egy átmozgató aerobik edzést, ezért inkább megnézel egy-két részt az éppen aktuális sorozatodból. Ha ismerősök ezek a kibúvók, akkor neked nagy valószínűséggel csoportos edzésekben kell gondolkodnod.

1. A csoport ereje

A valahová tartozás érzése mindenkiben megvan. Az ember életének különböző színtereit csoportok alkotják. Az iskolában, később a munkahelyen, és a magánéletben is. Sokszor a csoport ereje az, ami átlendít minket a nehézségeken, bármilyen nem várt feladattal is kell megbirkóznunk az életben. Ugyanez történik egy spinning vagy aerobikórán is: a csoport lendülete és ereje könnyedén átsegíthet a holtpontokon.

2. Ne dobd ki a pénzed

Az álomalak elérésének célja mellett az anyagiak is elég erős motivációval bírnak. Nincs más dolgod, mint hogy nézz ki egy számodra szimpatikus csoportos edzésformát, és fizesd ki a havi edzések díját. Ha előre fizetsz, nem csak kedvezményt kaphatsz, de egy elég erős ösztönző erőt is arra, hogy minden órán vegyél részt, ha már egyszer kifizetted.

3. Jó társaság

Az egész napi hajtás és az idegesítő főnök után vágysz egy kis kikapcsolódásra, feltöltődésre? Amellett, hogy mozgással levezeted a feszültséget, a csoportos edzések másik nagy előnye, hogy egy kellemes hangulatú társasággal zárod a napot, ahol még barátságok is köttethetnek. Na és kell-e annál nagyobb motiváció, mint hogy rendszeresen megosszátok egymással a friss pletykákat, szerelmi ügyeket?

Zumba class dancing in studio at the gym, Image: 198579221, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Wavebreak

4. Egymást ösztönzitek

Szeretsz futni, de a holtponton valahogy mindig nehezen rángatod át magad? Jó lenne ilyenkor egy futótárs, de az eltérő erőnlét miatt kicsit nehézkes kettőtök tempójának összeegyeztetése? Ha csoportban edzel, ez a probléma is megoldódik. Ha már úgy érzed, hogy tényleg nem bírod, de látod azt, hogy a többiek sem állnak meg, ez adhat egy olyan extra löketet, amitől új erőre kaphatsz te is. Mert megállni ugye nagyon ciki, ha mindenki gyűri a kitöréseket…

5. Legyen buli az edzés

Imádod a zenét, de nagyon kevés időd és energiád marad a kikapcsolódásra? Kösd össze a kellemeset a hasznossal. Válassz akár zumbát, akár más zenés táncos alapokra épülő órát, a jó hangulat garantált. Így nem csak a tested, de a lelked is feltöltődik az órák alatt. Ráadásul észre sem veszed, és tánc közben csak úgy égnek a kalóriák. És ugyan ki ne akarna egy fergeteges hangulatú buliba újra és újra visszatérni?

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

edzésfogadom

4 tipp, mire figyelj futás közben

Írta:
0

Bár maga a futás tényszerűen „csak” annyit jelent, hogy egyik lábadat a másik elé helyezed, de egyáltalán nem mindegy, hogyan csinálod. A következő tippekkel te is könnyedén javíthatsz a technikádon, így legközelebb már úgy futhatsz, mint egy profi!

Kövess Facebook-on!
X