Főoldal > MOZGÁS > Itt az új őrület, ha már meguntad a zumbát: a Bokwa!

Itt az új őrület, ha már meguntad a zumbát: a Bokwa!

egészségfitneszkardio
0

Írta: and

Mínusz 5 kg egy hét alatt! A Bokwa a legújabb trend a fitnesz világában, amely valószínűleg hamarosan

Mínusz 5 kg egy hét alatt!

A Bokwa a legújabb trend a fitnesz világában, amely valószínűleg hamarosan meghódítja a hazai termeket is. Ismerd meg te is a legújabb szórakoztató és kalóriaégető mozgásformát, amellyel akár 800 kalóriát is elégethetsz egy óra alatt!

Miben más a Bokwa?

A táncos edzések magas intenzitásuk, és ezáltal anyagcsere-pörgető hatásuk miatt, jó ideje töretlen népszerűségnek örvendenek. Ennek ellenére felvetődik a kérdés, hogy valóban szükség van-e még egy másik órára a zumba, a salsa fitnesz, az afrodance és a reggaeton mellé. A Bokwa azonban a csoportos edzések teljesen újfajta megközelítése. Valójában nem egy tipikus táncos edzés, mert nincs benne igazi koreográfia, lépései nem a különböző táncstílusokból épülnek fel. A Bokwa nem más, mint a betűk és a számok saját testtel történő megjelenítése.

Honnan származik az edzés?

A Bokwa, a legtöbb fitneszirányzathoz hasonlóan, Amerikából származik. A koncepció atyja Paul Mavi, aki dél-afrikai táncos gyökereit felhasználva 8 év alatt fejlesztette ki saját óratípusát. A résztvevők hamar rabjai lettek a magával ragadó mozgásformának, így terjed fokozatosan. Az energizáló zene, a jókedv, a kiszámítható lépések és a fogyasztó hatása hamar népszerűvé tette az egész világon. Mivel a lépesek mindenhol azonosak, így ugyanazt az órát élvezhetjük hazánkban is, mint Amerikában vagy mondjuk Ausztráliában.

BOKWA2.jpg ()Kinek ajánlott?

Az edzés fő előnye, hogy bárki bármikor csatlakozhat, a kisiskolástól (aki már ismeri a számokat és a betűket) az idősebbekig. Ahogy a szlogen hirdeti: „ha tudsz  mozogni, és tudsz betűzni, akkor tudsz Bokwázni is.” Az energikus zene és a jókedv garantáltan minden korosztályt és nemet megmozgat és magával ragad. Nincs szükség semmilyen előképzettségre, csak érezni kell a zenét és szabadon mozogni az ütemre. Mindenki saját kora és edzettsége szerint állíthatja be az intenzitást, végig ugrálhatja az egész órát, vagy ha nem bírja, áttér a lassabb lépésekre.

Vannak-e szintjei?

A Bokwában nincs kezdő vagy haladó óra, hiszen a betűk betűk, a számok pedig számok maradnak. Két ballábasoktól a versenytáncosokig bárki élvezheti ugyanazt az órát. Nem kell aggódni, hogy az edzések egy idő után unalmassá válnak, hiszen a résztvevők maguknak állíthatják be a szintet. Ha már elsajátítottad a lépéseket, azaz a betűk és számok lábbal való megjelenítését, nem szükséges az edzőt utánoznod. Mindenki saját stílusára formálhatja a leírt alakzatokat, hozzátehet plusz elemeket a csípőjével és a kezeivel.

Fotó: hipandhealthy


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X