Főoldal > FOGADOM > 3 narancsbőr-gyilkos jóga póz

3 narancsbőr-gyilkos jóga póz

diétafogyásjógamozgásnarancsbőr
0

Írta: and

A combon és a popsin található narancsbőr rendesen megkeseríti a nők életét. A cellulit a nők közel 80%-át érinti, sajnos a vékony és a telt alkatúakat egyaránt.

Ez valójában nem más, mint szabad szemmel is látható zsírszövet göröngyös formában, amely elnyomja a kötőszövetet, így a bőr összegyűrődik felette. Ha le akarunk számolni a narancsbőrrel, annak a legjobb módja a megfelelő diéta és a rendszeres testmozgás együttes alkalmazása.

Az erősítő jóga ászanák csodával határos módon felveszik a harcot a gödröcskékkel, mivel a jóga feszesíti, tónusossá teszi és nyújtja az izmokat, így hatására a bőr láthatóan simábbá válik.

Végezd el az alábbi három gyakorlatokat legalább 3-4 alkalommal egy héten. Kombináld egészséges diétával, kardióval és rengeteg vízzel, így hamarosan láthatóvá válik az eredmény a csípőn, a combon és a popsin. Meglátod, már ezen a nyáron sokkal magabiztosabban fogod viselni a bikinid!

Saspóz (Garudászana)

A jógaguruk is egybehangzóan állítják, hogy ez az ászana a leghatásosabb narancsbőr ellen. A póz tartása feszesíti és tónusossá teszi a külső- és a belső combot, gyengéden összepréselve a comb izmait. Ráadásul a törzsizmokat is megdolgoztatja, mivel tartani kell őket, miközben beleengeded a tested a mozdulatba.

Hajlítsd be a térdeid, majd keresztezd a jobb lábad a bal combod fölött. Ha tudod, duplán csavard meg a lábad, így a kereszt a bal vádlid mögé kerül. Ha kezdő vagy, és ez még túl nagy kihívás számodra, akkor nyugodtan hagyd elöl a lábad, vagy akár érintsd meg a lábfejjel a talajt. Tekerd a bal karod a jobb karod alá, majd nyomd össze a tenyereket. Ülj bele mélyebben a pózba, és préseld össze a combod, miközben a tekinteted az orrodra irányul. Tartsd 5-8 légzésig, majd ismételd meg a másik oldallal. Ez a póz kitűnően fejleszti a koncentrációt is, így segít meghozni az egészséges döntéseket.

Felfelé néző deszka (Purvottanászana)

Ez a póz kiválóan erősíti a hátsó comb izmait, de figyelmeztetünk, hogy a következő napokon a járás nem lesz éppen egyszerű. Viszont ennyi áldozatot garantáltan megér, hiszen ezen a területen látható a legerősebben a narancsbőr.

Ülj le a földre, a lábaid nyújtsd ki magad elé, a kezeid rakd a földre a vállaid mellé, a kézfejeid pedig fordítsd be a lábak irányába. Lassan helyezd a súlyt a lábadra és a kezedre, majd emeld fel a csípőd fordított deszka helyzetbe. Tartsd 5-8 légzésig, majd pihenj egy kicsit a kiinduló helyzetben, mielőtt újra felvennéd a deszkapózt.

Gyertyaállás (Szárvangászana)

A gyertyaállás és más fordított jógapózok segítik a nyirokrendszer működését. A szárvangászana eltávolítja a testben felhalmozódott méreganyagokat, és stimulálja a zsírsejtek lebontását.
Kezdd a gyakorlatot háton fekvésből. Használd az alsó hasizmokat a csípő ekepózba való emeléséhez. Hajlítsd be a könyököd, és támaszd meg a kezeiddel a hátad alsó részét. Emeld a lábaid a mennyezet felé, és hagyd, hogy aktív meghosszabbításai legyenek a hátadnak. Nyomd bele a súlyod gyengéden a könyöködbe. Ha úgy érzed, hogy a póz megtartása kényelmetlen a nyakadnak, akkor bontsd a pózt és legközelebb tegyél egy párnát a vállad alá. Tartsd 5-8 légzésig, majd ekén át kerül vissza hanyatt fekvésbe.


További cikkeink a témában

edzésfogadom

4 tipp, mire figyelj futás közben

Írta:
0

Bár maga a futás tényszerűen „csak” annyit jelent, hogy egyik lábadat a másik elé helyezed, de egyáltalán nem mindegy, hogyan csinálod. A következő tippekkel te is könnyedén javíthatsz a technikádon, így legközelebb már úgy futhatsz, mint egy profi!

Kövess Facebook-on!
X