Főoldal > MAGAZIN > Csináld magad! Top 4 DIY sportszer

Csináld magad! Top 4 DIY sportszer

edzésmedicinlabdamozgáspilatessmr hengersportsportszerstep aerobiksúlyzó
0

Írta:

Te magad készítenél néhány sportszert otthonra, vagy esetleg edzés közben jöttél rá, hogy egy-két eszköz hiányzik? Nyugi, ezt a vészhelyzetet is elháríthatod a „csináld magad” jegyében!

Medicinlabda: egy jó medicinlabda nem olcsó mulatság, ezért jó, ha tudod: te is elkészítheted a sajátodat. Szükséged lesz egy régi, lapos kosárlabdára, homokra, ollóra, ragasztóra, ragasztószalagra és egy mérlegre, hogy ellenőrizd a súlyát. Az elkészítés menete pedig tényleg egyszerű: szúrj egy lyukat a kosárlabdába, és tölts bele homokot, míg el nem éred a kívánt súlyt (a művelethez használhatsz tölcsért, úgy még könnyebb). Ragaszd le a nyílást, ahol betöltötted a homokot, majd amikor megszáradt, ragasztószalaggal is „menj át” rajta, és indulhat az edzés!

Kis Pilates-labda: a mélyizmok megdolgoztatására használt kis, puha lasztit is elkészítheted otthon. Ereszd le a gyerkőc vagy egy kis rokon egyik rosszabb minőségű gumilabdáját annyira, hogy össze tudd nyomni, és már kész is vagy!

Kézi súlyzók: ha épp nincs kéznél az egy- vagy másfélkilós súlyzód, talán te is kaptál már fel ásványvizes palackokat, hogy elvégezd a szükséges karizomformáló gyakorlatokat. Nem vagy palackos víz párti? Akkor kapj le két, nagyjából egyenlő súlyú könyvet a polcról, és emelgesd azokat. Utóbbiak akkor is hasznosak lehetnek, ha a felüléseket szeretnéd nehezíteni, egyszerűen csak helyezd őket a hasadra (de arra azért vigyázz, hogy ne legyenek túlságosan nehezek).

42600048 - sport. beautiful girl in the gym

SMR-henger: tervezed egy SMR-henger vagy masszázshenger beszerzését? Jó ötlet, hiszen segítenek többek közt az izmok karbantartásában és az izomláz csökkentésében is. Amíg nem jutsz el egy szaküzletbe, átmenetileg otthon is megoldhatod a dolgot: próbálj egy vastag sodrófával vagy ásványvizes palackkal dolgozni! Nehezedj rá a testsúlyoddal, lassan gördülj, és állj meg a problémás területeknél, hogy a kellemetlen érzés enyhüljön.

SOS segítség, ha edzés közben döbbensz rá, hogy valami hiányzik

  1. A tornavideó kellős közepén az edző hirtelen kettlebell-t ragad – de neked nincs otthon? Gyorsan pakolj meg egy kisebb hátizsákot könyvekkel, ragadd meg a kapaszkodót a tetején és mehetnek is a guggolások!
  1. Resistance band gumikötél, gumiszalag kellene egy-két gyakorlathoz? Használj helyette ugrálógumit (ha emlékszel még, mivel gumiztunk régen az iskolaudvaron), vagy a varródobozból varázsolj elő egy nadrág derekába is húzható gumit. Ez utóbbit fogd legalább kétszeresen, vagy tekerd össze, úgy még strapabíróbb lesz.
  1. Hoppá, hiányzik a step pad? Megteszi helyette a gyerkőc fürdőszobai kis fellépője vagy felfordított kiskádja is. Csak arra figyelj, hogy ezek elég erősek legyenek, és elbírjanak, ha rájuk lépsz.

 

A cikk a Wellness magazin 2016/5. számában jelent meg.

Fotó: 123 RF

 


További cikkeink a témában

proteinrecept

A tökéletes protein shake receptje

Írta:
0

Csapvíz és proteinpor? Ugyan! Ha igazán ütős edzés utáni italt kevernél, egy sima fehérje shake helyett inkább egy fincsi protein smoothie-ban gondolkodj, ami nemcsak isteni frissítő, de még az alakformálásban is a segítségedre lesz.

Kövess Facebook-on!
X