Főoldal > MOZGÁS > Wellness-tipp a Szigetre – 3. nap

Wellness-tipp a Szigetre – 3. nap

capoeirasziget
0

Írta:

Ha két koncert között, egy igazán izgalmas kikapcsolódásra vágysz, próbáld ki a capoeira-t. Ebben a Dél-Amerikából származó sportban egyszerre jut fontos szerep a zenének és a filozófiának. Alapjait ritmikus, lendületes lépések adják, amelyeket akrobatikus rúgások tesznek teljessé. Az ügyesebbek vethetnek cigánykereket, vagy szaltózhatnak is. Pihenj egy kicsit. Azután irány az Afro-Latin Színpad. Helyszín: Sziget-Afro-Latin SzínpadA […]

Ha két koncert között, egy igazán izgalmas kikapcsolódásra vágysz, próbáld ki a capoeira-t. Ebben a Dél-Amerikából származó sportban egyszerre jut fontos szerep a zenének és a filozófiának. Alapjait ritmikus, lendületes lépések adják, amelyeket akrobatikus rúgások tesznek teljessé. Az ügyesebbek vethetnek cigánykereket, vagy szaltózhatnak is. Pihenj egy kicsit. Azután irány az Afro-Latin Színpad.

Helyszín: Sziget-Afro-Latin Színpad
A sziget ideje alatt, minden nap, déltől 45 percen át.

Korábbi tippek a Sziget idejére:

Sziget 2. nap – Wellness-tipp

Jóga a mindennapi életben. A Szigeten is! A „Jógázz velünk” program keretében lazulj egy órát a Szigeti forgatagban a „Jóga a mindennapi életben” sátorban. Nem fogsz csalódni.

30 éve hódít Magyarországon Paramhans Swami Maheshwarananda: “Jóga a mindennapi életben” rendszere, amely fizikai- és légző gyakorlatokból és meditációból áll. Két koncert között te is kipróbálhatod a különféle Ászanákat (testgyakorlatok), a Pránajámat (légzés és a belső erő uralása), megtanulhatsz relaxálni, meditálni és fejlesztheted a koncentrációs készségedet. A programot életmód tesztek és spirituális társasjátékok is színesítik. Ha a profikra vagy kíváncsi, sétálj el a Civil Színpadhoz, ahol látványos jógabemutató vár, de ha kedved támad, a Játszótéren, te is gyakorolhatsz.

Helyszín: “Jóga a mindennapi életben” sátor

Sziget 1. nap – Wellness-tipp

Nevetés jóga a Szigeten! A nevetés örömhormonok termelődését váltja ki a szervezetedben. Lépj be a Libresse Tiszta Sátorba, ahol minden nap 17 és 19 óra között kipróbálhatod, milyen csodákra képes egy jó kacagás!

Az oktatásban segítségedre lesz a Magyarországon is jelen lévő HAHOTA Klub, akik az indiai kacagó guru, dr. Madan Kataria „igéit hirdetve” különleges módszerrel tornásztatják meg rekeszizmainkat.
A nevetés örömhormonok termelődését indítja meg a szervezetben! Dr. Kataria állítja, hogy a kitartó nevetés egyben egyfajta aktív meditáció is. Ilyenkor a szokásosnál jobban összehangolódik a jobb és a bal agyfélteke működése. Nevetés közben kibontakozik a mélyben rejtőzködő, üdén tiszta, gyermeki lelkület, a játékos kreativitás.

Helyszín: Libresse Tiszta Sátor

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X