Főoldal > MOZGÁS > Karcsúsodj expressz gyorsasággal! – Itt a kangoo jump!

Karcsúsodj expressz gyorsasággal! – Itt a kangoo jump!

kangoo jumpmozgás
0

Írta:

Szeretnéd kipróbálni, milyen lehet elszakadni a földtől, és felszabadultan ugrálni? A kangoo jumppal megtapasztalhatod ezt az érzést, miközben fogyhatsz és izmosodhatsz is! Ha egyszer belekóstolsz a több ezer embert elvarázsoló mozgásformába, soha többé nem akarsz majd otthon tévézni edzés helyett! Mi a kangoo jump? A mozgásfajta alapja egy speciális cipő, amely első ránézésre leginkább egy […]

Szeretnéd kipróbálni, milyen lehet elszakadni a földtől, és felszabadultan ugrálni? A kangoo jumppal megtapasztalhatod ezt az érzést, miközben fogyhatsz és izmosodhatsz is! Ha egyszer belekóstolsz a több ezer embert elvarázsoló mozgásformába, soha többé nem akarsz majd otthon tévézni edzés helyett!

Mi a kangoo jump?

A mozgásfajta alapja egy speciális cipő, amely első ránézésre leginkább egy görkorcsolyához hasonlít, ám a kerekek helyén erős, rugós pántok feszülnek – ezeken rugózva közlekedhetsz, aerobicozhatsz, futhatsz, vagy csak egyszerűen ugrálhatsz. Mozgás közben erősödnek a lábaid és a felsőtested, anélkül, hogy nagyobb terhelésnek tennéd ki az ízületeidet. A cipőt ugyanis eredetileg futóknak fejlesztették ki azért, hogy csökkentsék a test terhelését, és ezzel elkerüljék a lehetséges térd-, boka- és gerincsérüléseket.

0013640_1.jpg ()

Milyen előnyei vannak?

  • A kangoo jumppal végzett aerobic- vagy táncgyakorlatok jóval hatásosabbak, mintha sima cipőben mozognál – a felmérések szerint körülbelül 25 százalékkal több kalóriát égethetsz el ezzel a mozgásformával.
  • A kangoo jump olyan izmokat  is megdolgoztat, amelyeket hagyományos edzésformákkal egyáltalán nem, vagy csak nehezen lehet edzeni.
  • Rendszeres használatával látványos változás érhető el a  popsi, csípő, comb és vádli izmainál!
  • Az ugrálás nagyon szórakoztató és teljesen kikapcsolja az embert – így gyakrabban és szívesebben mész majd gyakorolni!
  • Javítja az állóképességet és jó hatással van az egészségi állapotodra is: erősíti a szívet és a tüdőt, serkenti a vérkeringést, javítja az anyagcserét.
  • Fokozza a szervezet oxigénfelhasználását is – így ha dohányzol, érdemes minél hamarabb elkezdened! Az edzés mennyiségéről konzultálj szakemberrel!
  • A felszabadult ugrándozásnak lélekgyógyító hatása  van, ezért azoknak is ajánlott, akik hajlamosak szorongásra és stresszes életet élnek.

Ki használhatja?

A speciális cipő nagy előnye, hogy azok is használhatják, akik  nagy túlsúllyal küzdenek és mozgásszervi bántalmakban szenvednek -  a rugók ugyanis elnyelik a terhelés 80 százalékát, amely normál esetben az ízületeidet nyomná! A kangoo jumpot a felnőttek mellett a 6 évesnél idősebb gyerekek is használhatják – így akár az egész családoddal együtt mozoghatsz!

Mire figyelj a sporteszköz vásárlásánál?

Ha kangoo-cipőt vásárolsz, előtte kérd ki edző tanácsát, mert nemcsak a lábméreted, hanem a testsúlyod is befolyásolja azt, hogy milyen típusú cipőt kell választanod – van keményebb és puhább rugózású! A cipőt mindenképpen hosszú, puha zoknira próbáld fel, és azzal együtt használd, hogy a műanyag borítás ne törje fel a lábadat!

Hogyan sportolj vele?

Két választásod van: keresel egy fitnesztermet, ahol tartanak kangoo jump-edzéseket, vagy vásárolsz magadnak egy cipőt, és otthon vagy a szabadban gyakorolsz! Ha az otthoni edzést választod, először kapcsolj be valamilyen gyors, pörgős zenét, mert így még jobban fogod élvezni a mozgást! Kezdhetsz egészen egyszerű aerobiclépésekkel, de  tánclépéseket is beépíthetsz a gyakorlatsorba. A legfontosabb, hogy legalább tizenöt percig ugrálj – ennyi idő alatt ugyanis legalább 100-150 kalóriát égetsz el! A kangoo-cipőt használhatod a napi kocogáshoz is!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X