Főoldal > MOZGÁS > Tökéletes alak BodyArttal!

Tökéletes alak BodyArttal!

body-artmozgás
0

Írta:

Mi az a BodyArt? A BodyArt a jógához vagy pilateshez hasonló alakformáló módszer, egyfajta mentális „jól-létet” okoz, amely pozitívan hat az egészségre. Gyakorlatai elsősorban a jóga pozícióira (ászana) épülnek, amik különböző stretching technikákkal egészülnek ki, továbbá a gyógytornából és a japán Do In-ból is merít elemeket. Az edzés során fontos szerepe van a speciális légzéstechnikának, így jön […]

Mi az a BodyArt?

A BodyArt a jógához vagy pilateshez hasonló alakformáló módszer, egyfajta mentális „jól-létet” okoz, amely pozitívan hat az egészségre. Gyakorlatai elsősorban a jóga pozícióira (ászana) épülnek, amik különböző stretching technikákkal egészülnek ki, továbbá a gyógytornából és a japán Do In-ból is merít elemeket. Az edzés során fontos szerepe van a speciális légzéstechnikának, így jön létre a mozgás és relaxáció sajátos kombinációja.

Kiknek ajánlott? 

Bárki megtalálhatja a sportágban a számára szimpatikus vonást. Mivel a gyakorlatok kímélik a gerincet és az ízületeket, ezért azok is bátran kipróbálhatják, akiknek más mozgásformákról le kell mondaniuk sérülés vagy egyéb probléma miatt. Akkor is jól döntesz a Body Art mellett, ha az alakodat formálnád, az izmaidat erősítenéd, vagy ha csak néhány nyugalmas percre vágysz.

0016113_1.jpg ()

Hogyan zajlik egy BodyArt óra?

A hatvan perces foglalkozást úgy kell elképzelni, mint egy körforgást. Erős, dinamikus pozíció után egy nyújtás következik, majd a relaxációs rész után újból energetizáló szakasz jön. A gyakorlatok folyamatosak, egyik a másikból következik, minden feladatnak megvannak a különböző nehézségi fokai, így a kezdőtől a haladóig mindenki a saját képességei szerint végezheti azokat.

Miért jó a BodyArt?

  • A test összes izomcsoportját megdolgoztatja.
  • A BodyArt nem célzottan egy izomra koncentrál, hanem izomláncokkal dolgozik. Ha az izomláncból egy ”szem” is kicsit gyengébben működik, akkor az egész mozdulat kivitelezése nehezebb. A rendszeres gyakorlás fejleszti az összes izmot, aminek az eredménye az arányosan izmos és feszes test lesz.
  • Egyedülállóan fejleszti a hajlékonyságot és az egyensúlyérzéket.
  • A statikus és dinamikus mozgások ritmikus váltakozása miatt edződnek a rövidülésre és gyengülésre hajlamos izmok (derék-, csípő- és hátizmok). A sajátos mozgáskombináció révén az izomcsoportok úgy lesznek lazábbak, hogy közben erősödnek is.
  • Növeli az állóképességet és az életerőt.
  • A gyors mozgások előkészítik a lassúbb tempójú erő- és nyújtógyakorlatokat, ezzel nemcsak a test dinamikája fejlődik, de az életenergia is intenzívebben áramlik.
  • Javítja a koncentrációt.
  • A mélyebb és ritmikus légzés segít az ellazulásban, és könnyebbé teszi az összpontosítást a belső világ felé.

Mennyi idő után jelentkeznek a BodyArt jótékony hatásai?

Mivel nemcsak a test, hanem a lélek és a szellem összhangját is megcélozza a sportág, életformává kell válnia ahhoz, hogy hosszútávon kifejthesse áldásos hatásait. A testi változásokat már egy-két hónap múlva észreveheted, ha hetente 2-3 alkalommal BodyArt órán vettél részt. A belső harmónia elérésének ideje egyénre szabott, ám ha sikerül elérned, pozitívan befolyásolja majd életed minden területét.

Hol próbálhatod ki a BodyArt-ot?
Budapesten: Óbuda Wellness Központ, Materiál Design Center, Masters Sport Fitness, A1 Wellness, Gold’s Gym
Vidéken: Dallos Pilates Studio (Győr), Forma Zóna Fitness Club (Kecskemét)

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X