Főoldal > MOZGÁS > Topformában szülés után? – A dúla válaszol

Topformában szülés után? – A dúla válaszol

mozgásvárandósság
0

Írta: and

Normál, hüvelyi szülés esetén 6 hetet, császármetszés esetén 8 hetet célszerű várni a sportolással. Manapság már rengeteg mozgásfajta közül választhatsz. Ezek közül most a baba-mama jógát szeretném egy kicsit részletesebben bemutatni. Szülés után Baba-mama jóga! A szülés rengeteg változást hoz az anya életébe. Bár igyekszünk megtartani az alakunkat a várandósság alatt is, a szülés után azért nagyon jól […]

Normál, hüvelyi szülés esetén 6 hetet, császármetszés esetén 8 hetet célszerű várni a sportolással. Manapság már rengeteg mozgásfajta közül választhatsz. Ezek közül most a baba-mama jógát szeretném egy kicsit részletesebben bemutatni.

Szülés után Baba-mama jóga!

A szülés rengeteg változást hoz az anya életébe. Bár igyekszünk megtartani az alakunkat a várandósság alatt is, a szülés után azért nagyon jól esik a mozgás, a kimozdulás, a közösségi élet. Ennek jó színtere a Baba-mama jóga, ahol a közösen átélt élmények, a lágy babamasszázs és játék közelebb hozzák a babát és a mamát egymáshoz. Két korcsoportra osztjuk az órát: az egyik 6 hetestől 8-10 hónapos korig, a második 8-10 hónapostól-2 éves korig tart. Az óra felépítése és időtartama is változik. A kisbabás jóga 90, a nagybabás jóga 60 perces.

0016211_1.jpg ()

Miért ajánlott a Baba-mama jóga?

Elsősorban két nagyon fontos hatásáért ajánljuk a baba-mama jógát:

  • Segít a szülés utáni regenerációban.
  • Segíti a baba fejlődését, idegrendszerét, értelmének és mozgásának fejlődését. 

A foglalkozás alatt a gyermek és szülő közötti mozgás jó hangulatban telik. Az anya figyel az intuíciókra, hogy mi jó a babának. Az órán átélt élmények hatására hamar hozzászokik a mozgásban gazdag életmódhoz. A hatha jóga pozíciók háromdimenziós mozgásérzést adnak a világról, és segítik a test fejlődését is. Az anya a gyakorlás közben mindig a baba igényeit figyeli, és követi. A babának az egész foglalkozás egy játék, az anyának jó lehetőség arra, hogy visszaszerezze a szülés előtti formáját. A jóga kedvezően befolyásolja a test, a lélek és a szellem harmóniáját, így az élet ezen szakaszában is kiemelkedő jelentőséggel bír.

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

BiotechUSAOczella Eszter

20 perc otthoni edzés a kerek popsiért

Írta:
0

Az alakformálás ősszel sem állhat meg, a feszes és kerek popsi egész évben divatos. Bármilyen formában is vagy, egészen biztos, hogy neked is jól jön majd Oczella Eszter, a BioTechUSA profi fitneszversenyzőjének 20 perces, kezdőknek ajánlott popsiformáló videós edzése, amit felszerelés nélkül, otthon is rendszeresen végezhetsz és akár már 4 hét alatt látványos változásokat érhetsz el. (X)

Kövess Facebook-on!
X