Főoldal > MOZGÁS > 4 toplistás zsírégető mozgásforma

4 toplistás zsírégető mozgásforma

aerobikmozgászsírégetés
0

Írta:

Szerencsére ma már szabadon válogathatsz a különleges, hatékony mozgásformák között – miért is ragadnál le a hagyományos sportágaknál? Hidd el, érdemes ellátogatnod az elsőre talán furcsán hangzó edzésekre is, hátha pont azon az órán találod meg a számodra legelőnyösebb és leghatékonyabb mozgásformát! 1. Aqua spinning Szeretsz kerékpározni, de nem vagy megelégedve zsírégető, testformáló hatásával? Akkor bicajozz a […]

Szerencsére ma már szabadon válogathatsz a különleges, hatékony mozgásformák között – miért is ragadnál le a hagyományos sportágaknál? Hidd el, érdemes ellátogatnod az elsőre talán furcsán hangzó edzésekre is, hátha pont azon az órán találod meg a számodra legelőnyösebb és leghatékonyabb mozgásformát!

1. Aqua spinning

Szeretsz kerékpározni, de nem vagy megelégedve zsírégető, testformáló hatásával? Akkor bicajozz a vízben! Az aqua spinning lényege az, hogy a könnyűfém vázból készült spinning biciklit mellig érő, kellemes hőmérsékletű vízben, zenére kell hajtanod! Mivel a víz ellenállása nagyobb, mint a levegőé, a pedálozás sokkal jobban megdolgoztatja a far- és a combizmokat, mint a hagyományos kerékpározás!
Miért érdemes kipróbálnod?
Mert az aqua spinning a leghatékonyabb zsírégető mozgásformák közé tartozik: egy óra alatt akár 650-700 kalóriát is elégethetsz! Gyönyörű, formás lábakat és feneket varázsol, és még az egészségednek is jót tesz, ugyanis erősíti a szív- és érrendszert!

0016907_1.jpg ()

2. Flexi bar

Ha nem csupán egy-egy izomcsoportot, hanem az egész izomrendszeredet szeretnéd megmozgatni, kezdd el használni a flexi bart! Ez egy másfél méter hosszú, rugalmas bot, amelyet az edzésen rezegtetni kell – ez azonban egyáltalán nem könnyű feladat! Ahhoz, hogy a bot mozgásba kerüljön, meg kell feszítened kar-, mell-, has- és mélyhátizmaidat! A legtöbb edző a flexi bar használatát aerobik- és steplépésekkel is kombinálja, amelyek a combokat, a csípőt és a farizmokat is megdolgoztatják!
Miért érdemes kipróbálnod?
Mert az alapmozdulat egy-két óra alatt elsajátítható, ráadásul a flexi barral gyorsan formálhatod a testedet: elég, ha hetente kétszer vagy háromszor 10-15 percet gyakorolsz! Ha ülőmunkát végzel, még egy érv szól a flexi bar mellett – a rezegtetés megszünteti az ülés közben kialakuló izomfeszülést a nyakban és a hátban!

3. Wellbox

Ha mindig is érdekeltek a küzdősportok, de még nem soha nem merted kipróbálni egyik fajtáját sem, a wellboxot neked találták ki! Ez a mozgásforma az aerobik alaplépéseit ötvözi a boxolók által használt ütésekkel, rúgásokkal és ökölcsapásokkal – mindezt egy rögzített, különleges boxzsák segítségével, amelynek köszönhetően a mozdulatok még hatékonyabban formálják a testedet!
Miért érdemes kipróbálnod?
Mert hatékonyan égeti a zsírt a csípődről, a derekadról és a combokról! Ha mindent beleadsz az edzésbe, rengeteg kalóriát égethetsz el, és fejlesztheted az állóképességedet is! A wellbox azonban nemcsak a testre, hanem a lélekre is jó hatással van: oldja a feszültséget és a stresszt!

4. Hot jóga

Egyre jobban vonz a jóga, de félsz, hogy nehezek lesznek a mozdulatok? A kifejezetten kezdőknek kidolgozott hot jóga segíthet neked: az órákon legalább 37 fokos hőség uralkodik, amely felidézi a jóga hazájának, Indiának a klímáját, ráadásul ellazítja az izmaidat, az ízületeidet és az ínszalagjaidat, így könnyebben végre tudod hajtani a hagyományos Hatha jóga gyakorlatait és pozitúráit!
Miért érdemes kipróbálnod?
A meleg nemcsak a mozgásban segít, hanem energiával látja el a sejteket is, így akármennyire is fáradtan mész órára, utána garantáltan frissnek és kipihentnek érzed majd magad! A jóga formálja és rugalmassá teszi a testet, az izzadás pedig megszabadítja szervezetedet a méreganyagoktól!

 

Képek forrása: Profimédia 

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X