Főoldal > MOZGÁS > A 4 legjobb otthoni zsírégető mozgásforma

A 4 legjobb otthoni zsírégető mozgásforma

mozgászsírégetés
0

Írta:

Holtfáradtan érsz haza esténként? Sem erőd, sem időd nincs fitneszterembe járni? Akkor folytasd az edzéseket otthon! Ha unod az aerobikfilmeket és a felüléseket, válassz az igazán hatékony, zsírégető mozgásformák közül –  így napi negyedóra mozgás is elég ahhoz, hogy ledolgozd a zsírpárnákat! 1. Aero-Step Ha szeretnéd megdolgoztatni far- és combizmaidat, de a tartásodon és a […]

Holtfáradtan érsz haza esténként? Sem erőd, sem időd nincs fitneszterembe járni? Akkor folytasd az edzéseket otthon! Ha unod az aerobikfilmeket és a felüléseket, válassz az igazán hatékony, zsírégető mozgásformák közül –  így napi negyedóra mozgás is elég ahhoz, hogy ledolgozd a zsírpárnákat!

1. Aero-Step

Ha szeretnéd megdolgoztatni far- és combizmaidat, de a tartásodon és a mozgáskoordinációdon is javítani akarsz, próbáld ki otthon az Aero-Stepet! Ez egy különleges taposógép, amely levegőpárnájának köszönhetően nehezíti az edzésedet. Először bizonytalannak és instabilnak érzed majd a felületet, emiatt sokkal jobban megmozgatod az izmaidat, mint más taposógéppel. Ráadásul az Aero-Step egy masszírozó felülettel is rendelkezik, amely serkenti a vérkeringést! Naponta legalább negyedórán át lépegess az Aero-Stepen, lehetőleg cipő és zokni nélkül, hogy a speciálisan kiképzett rücskös felület fejleszthesse talpad érzékelősejtjeit!

Ára: 15-25 000 forint

0016672_1.jpg ()

2. Gumikötél

Ennél egyszerűbb, olcsóbb és sokoldalúbb eszközt nem is találhatsz! Egy fogókkal ellátott gumikötéllel az egész testedet megmozgathatod, ráadásul ezt az eszközt tényleg bárhova magaddal viheted! Légy kreatív, találj ki újabb és újabb gyakorlatokat: lépj rá a kötél közepére, fogd meg a végeit, és emeld a karjaidat vállmagasságig, és máris megdolgoztattad a kar- és hátizmaidat! Vagy egyszerűen kösd össze a gumikötéllel a két bokádat, majd felváltva emelgesd lábaidat hátra, előre és oldalra: ez a gyakorlat a combjaidat és a fenekedet szabadítja meg a zsírpárnáktól! A vásárlásnál figyelj oda a gumi színére, az ugyanis a kötél erősségét jelzi: ha kezdő vagy, a sárgát próbáld ki!

Ára: 1500-2500 forint

3. Hullahopp-karika

El szeretnéd tüntetni a csípődről és derekadról a zsírpárnákat? Elevenítsd fel gyerekkorod egyik kedvenc játékát, a hullahopp-karikázást! Válassz fából készült, nehezebb darabot, ezzel ugyanis hatékonyabb az alakformálás! Ha kezdő vagy, és nem vagy biztos a mozdulatokban, nagyobb karikát vásárolj, ezt ugyanis könnyebb pörgetni!
Így kezdd el a „karikázást”: állj váll szélességű terpeszbe, picit hajlítsd be a térded és lazítsd el a tested, majd kezdd el forgatni a derekadon a hullahopp-karikát! Napi öt-tíz perces edzéssel már pár hét alatt látványos eredményt érhetsz el!

Ára: 4-5000 forint

4. XCo

Az XCo azoknak való, akik unják a hagyományos súlyzókat, és intenzívebb erősítést akarnak végezi! Ez a henger alakú, alumíniumból készült súlyzó duplán megdolgoztatja az izmaidat, ugyanis a belsejében ide-oda csúszkáló híg massza van. Emiatt nehezebbnek érzed a megszokott emeléseket, a mozdulatokat ugyanis nehezebb megállítani. Az XCo-val nemcsak karizmaidat, hanem has-, hát- és farizmaidat is erősítheted – csupán annyira kell figyelned, hogy edzés közben végig feszesen tartsd ezeket az izomcsoportokat!

Ára: 12-15 000 forint

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X