Főoldal > MOZGÁS > A 10 legjobb kalóriafaló mozgástipp lustáknak

A 10 legjobb kalóriafaló mozgástipp lustáknak

kalóriafalómozgászsírégetés
0

Írta:

1. Lépcsőzz!A lift és a mozgólépcső mostantól tabu! A rendszeres lépcsőzés serkenti a vérkeringést, javítja a kondíciót és szép vádlikat eredményez. A távtól függően egy óra aktív lépcsőzéssel kb. 300-400 kcal-t égethetsz el óránként. 2. Újítsd fel a lakásod! Újítsd fel a lakásodat! A festésnél, renoválásnál vagy csak egy egyszerű átrendezésnél csak úgy olvadnak a […]

1. Lépcsőzz!

A lift és a mozgólépcső mostantól tabu! A rendszeres lépcsőzés serkenti a vérkeringést, javítja a kondíciót és szép vádlikat eredményez. A távtól függően egy óra aktív lépcsőzéssel kb. 300-400 kcal-t égethetsz el óránként.

2. Újítsd fel a lakásod!

Újítsd fel a lakásodat! A festésnél, renoválásnál vagy csak egy egyszerű átrendezésnél csak úgy olvadnak a pluszkilók. Egy órás tartós festéssel és dekorálással kb. 300 kalóriától szabadulhatsz meg!

3. Tornázz az irodában!

1. rész: tedd mindkét alkarodat tenyérrel lefelé az íróasztalra és 30-50 másodpercen keresztül nyomd lefelé mindkét könyöködet. Rövid szünet után ismételd meg. Ez a gyakorlat hatékonyan erősíti a tricepsz izmait.  
2. rész: Ülj egyenesen és szorítsd össze a fenekedet 30 másodpercen keresztül, majd lazítsd el az izmokat,  és ismételd meg  a mozdulatot. A gyakorlat feszesíti a fenekedet!

0018164_1.jpg ()

4. Utazz állva!

Ne ülj le a buszon vagy a metróban. Az álló testhelyzet javítja az egyensúlyérzéket és erősíti a lábizmokat. Mozgasd meg a farizmaidat: álló helyzetben feszítsd meg a popsidat, tartsd meg a mozdulatot 30 másodpercen keresztül majd engedd el. Amíg meg nem érkezel, ismételd meg párszor a gyakorlatot. Ne félj: senki sem fogja észre venni.

5. Takaríts tempósan – és gyakran!

Takaríts gyakrabban! Az ablakpucolás és a porszívózás csak úgy égetik a kalóriákat és hatásosan edzik a felkart. Egy órás intenzív takarítással kb. 150 kcal-t égethetsz el.

6. Hullahopp-karikázz!

Nincs kedved zsúfolt edzőterembe menni? A park sem csábít egy kis futásra?  Vegyél egy hullahopp karikát, és mozgasd a csípőd a kedvenc zenédre vagy a tv előtt. A hullahopp karikázás karcsúsítja a derekad, feszesíti a has és a fenék izmait. Egy karika ára kb: 4000-5000 forint.

7. Erősítsd a vádlidat fogmosás közben!

Fogmosás közben emeld fel az egyik lábadat, hajlítsd be, és a talpadat helyezd a másik lábad belső részére, majd lazán lélegezz ki és be. Ebben a pozícióban emelkedj el a talajtól pár centire, tartsd meg a mozdulatot néhány másodpercig,  majd lassan ereszkedj vissza. A gyakorlatot ismételd meg a másik lábadra is. Jót tesz az egyensúlyérzékednek és formálja a vádli izmait.

8. Kertészkedj!

Tökéletes program tavaszra: ültesd tele a teraszodat. Új virágok vásárlása, föld cipelése, átültetés – ezekkel a tevékenységekkel óránként kb.300 kalóriától szabadulhatsz meg!

9. Táncolj!

Itt a tavasz, egy kis változatosságra vágysz? Iratkozz be egy tánctanfolyamra. Minden tánciskolának van felnőtteknek szóló tanfolyama. Ha a táncolással tényleg karcsúsodni szeretnél, ne hagyd ki a salsát! Óránként kb. 400 kalóriától szabadulhatsz meg, miközben a mozdulatok alaposan megmozgatják minden porcikádat: edzik a comb, popsi, vádli, és a felsőtest izmait.

10. Vásárolj gyalogosan!

Ezúttal hagyd otthon az autót! Indulj gyalogosan a piacra, szupermarketbe. Egy órás intenzív járkálással kb. 200 kalóriát dolgozhatsz le.

Mit tehetsz még?
– Kerüld a zsíros, és finomított cukrobkban gazdag ételek fogyasztását! Helyettük fogyassz sok teljes kiőrlésű és rostokban gazdag élelmiszert (teljes kiőrlésű kenyeret, friss zöldségeket, gyümölcsöket).
– Igyál eleget! Kortyolgass el naponta 1,5 – 2 liter szénsavmentes ásványvizet. Minden pohárba facsarj egy fél citromot – jót tesz az emésztésnek és segíti a méreganyagok távozását.
– Reggel vagy este ne hagyd ki a Maté-teát, mert eltelíti a gyomrot. A matécserje hatóanyagai javítják a koncentrációt és segítik az anyagcserét.

Képek forrása: Profimédia

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X