Főoldal > MOZGÁS > Így méregteleníts jógával!

Így méregteleníts jógával!

jógaméregtelenítés
0

Írta: and

A méregtelenítés mai táplálkozási szokásaink mellett nélkülözhetetlen. Sok ilyen módszerről lehet olvasni a magazinok lapjain, élen a különféle kúrákkal és böjtökkel. Most bemutatunk 3 olyan gyakorlatot, amelyek böjt nélkül is segítik a szervezet méregtelenítését. 1. Uddijána bandha – A hasi zár Álló helyzetben támaszkodj a térdedre nyújtott karral és emeld meg a mellkast. Majd az összes levegőt […]

A méregtelenítés mai táplálkozási szokásaink mellett nélkülözhetetlen. Sok ilyen módszerről lehet olvasni a magazinok lapjain, élen a különféle kúrákkal és böjtökkel. Most bemutatunk 3 olyan gyakorlatot, amelyek böjt nélkül is segítik a szervezet méregtelenítését.

1. Uddijána bandha – A hasi zár

Álló helyzetben támaszkodj a térdedre nyújtott karral és emeld meg a mellkast. Majd az összes levegőt fújd ki erőltetés nélkül, és a kilégzés utáni légzésszünetben – anélkül, hogy belélegeznél – finoman húzd be a hasfalat. Amikor újra levegőt szeretnél venni, akkor told ki a hasadat és lélegezz be. Néhány mély levegővétel után ismételhető a gyakorlat – maximum háromszor. 

2. Fujtató légzés - A hasi szervek tisztító gyakorlata

Helyezkedj el sarokülésben vagy széken ülve. Vegyél mély lélegzetet és utána szakaszosan az összezárt fogak között préseld ki a levegőt, amíg az összes levegő el nem fogy. A kilégzés utáni légzésszünetben emeld fel a törzset függőleges helyzetbe. Amikor újra levegőt szeretnél venni, hajolj előre, majd a belégzéssel lassan emelkedj fel. Néhány légzés után még kétszer ismételhető a gyakorlat.

3. Kapalabháti – “Koponyatisztítás”

Ez egy mentális tisztító gyakorlat, de jó hatással van a szemekre is. Egy normál kilégzés után ne lélegezz be, hanem hirtelen az orron át fújd ki a tartalék levegőt is, majd utána ellazítva a hasizmokat és a rekeszizmot, hagyd passzívan beáramlani a levegőt. Nincs direkt belégzés, majd újra préseld ki a tartalék levegőt. Így létrejön egy fújtató légzés, amelyben a tartalék levegőt áramoltatjuk nagyon aktívan ki, és passzívan be. Egy sorozatban 21 légzést végezz, majd utána tarts néhány légzésnyi szünetet. Utána még két sorozatot lehet ismételni. Figyelj arra, hogy minden légzést, még a légzésvisszatartását is könnyedén végezd, mivel a légzés feszültséget hoz létre a testben és az elmében is. Figyelj a könnyed kivitelezésre!

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X