Főoldal > MOZGÁS > 3 profi edzőtárs zsírégetéshez

3 profi edzőtárs zsírégetéshez

bosumozgáswii-fitx-bike
0

Írta:

Szobabicikli, súlyzó és gumikötél – unod ezt a hármast? Miért ne próbálhatnál ki új eszközöket, új mozgásformákat? Íme, a Wellnesscafe tippjei! 1. X-Bike Ha szeretsz biciklizni, de zavar, hogy a pedálozással csak a láb- és a farizmaidat tudod megdolgoztatni, akkor az X-Bike-ot neked találták ki! Ez ugyanis olyan speciális teremkerékpár, amely a felsőtestet is alaposan […]

Szobabicikli, súlyzó és gumikötél – unod ezt a hármast? Miért ne próbálhatnál ki új eszközöket, új mozgásformákat? Íme, a Wellnesscafe tippjei!

1. X-Bike

Ha szeretsz biciklizni, de zavar, hogy a pedálozással csak a láb- és a farizmaidat tudod megdolgoztatni, akkor az X-Bike-ot neked találták ki! Ez ugyanis olyan speciális teremkerékpár, amely a felsőtestet is alaposan megmozgatja – az X-Bike kormánya oldalirányban is mozgatható, így pedálozás közben a kar- és mellizmaidat is edzed, ráadásul a kormány ellenállása változtatható, így te döntöd el, hogy milyen nehézségű karizomgyakorlatokkal kezdesz! Mivel a teremkerékpár tökéletesen szimulálja a szabadban történő biciklizést, a hegy- és lejtmenetek egymást váltják, ráadásul a pedált is nehezebb lenyomni, mint egy sima szobabiciklin! 
Miért érdemes kipróbálnod? 
Mert a spinninghez hasonlóan az X-Bike-órákon is sokadmagaddal együtt mozogsz, ráadásul pörgős zene szól, így garantáltan nem fogod elunni magad pedálozás közben. Mivel minden erődet bele kell adnod a tekerésbe és a felsőtestet erősítő gyakorlatokba, fél óra alatt akár 500 kcalt is elégethetsz!

0018838_1.jpg ()

2. Bosu
 
A Bosu egy sokoldalú, egyre népszerűbb sporteszköz, amelyet kardio-, Pilates- és jógaedzéseken is használhatsz, de akár otthon, egyedül is edzhetsz vele. A Bosu egyik oldala kemény, a másik oldala viszont puha, labdaszerű, így rendkívül instabil – ennek köszönhetően olyan mélyizmokat is megdolgoztat, amelyeket más mozgásformák nem. Ráadásul a folyamatos egyensúlyozás megtanít arra, hogyan használd tudatosan a testedet, hogyan koordinálhatod jobban a mozdulataidat! A Bosu-órákon zenére először a gerinctartó izmokat erősítik, majd kardio-, nyújtó-, erősítő- és egyensúlygyakorlatok következnek.  
Miért érdemes kipróbálnod? 
Mert a Bosu-edzéseken sok-sok zsírt égethetsz el, így viszonylag gyorsan látványos eredményt érhetsz el! Ráadásul nagyon jól megdolgoztathatod a problémás területeket: a hátsót, a combot, a csípőt és a hasat, mindezt úgy, hogy közben nem terheled meg túlságosan az ízületeket! 

3. Body Balls
 
Ha szereted az egyszerű, de sokoldalú sportszereket, próbáld ki a Body Ballt – ezt az apró, mégis speciális labdát számtalan edzéstípusban felhasználhatod, például erősítéshez, stretchinghez, pilateshez, meditációhoz, gyógytornához vagy akár úszáshoz is. A Body Ballhoz egy kidolgozott zsírégető program tartozik, amely a labda segítségével fejleszti a koordinációs képességet, és megszabadít a fölös kilóktól! Az egyórás edzéseken a bemelegítés után negyven percen keresztül kardio jellegű gyakorlatokat kell végrehajtanod, az óra utolsó harmadában pedig nyújtanod, illetve erősítened kell – mind a talajon, mind állásban.
Miért érdemes kipróbálnod?
Ha eddig nem sportoltál rendszeresen, ez a neked való sporteszköz – a body ballal számtalan gyakorlatot hajthatsz végre, így erőnlétednek állíthatod össze az edzésedet. Ráadásul a labdát a mindennapokban, az irodában és otthon is használhatod, a body ballal megtámaszthatod a derekadat és a fejedet a székben és az autóban, így gerincfájósoknak kifejezetten ajánlott!

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X