Főoldal > MOZGÁS > 4 pofonegyszerű gyakorlat zsírpárnák ellen – Irány a medence!

4 pofonegyszerű gyakorlat zsírpárnák ellen – Irány a medence!

aerobikaquafitneszmedencevízzsírégetés
0

Írta:

Végre itt a nyár és a strandidő! Használd ki, hogy nemcsak a fülledt fitneszteremben, hanem a medence hűs vizében is megszabadulhatsz a zsírpárnáktól! Az aqua aerobik könnyen elsajátítható, egyszerű gyakorlatai alaposan megdolgoztatják az összes izmodat! Mivel a víz ellenállása jóval nagyobb, mint a levegőé, minden apró mozdulatért meg kell küzdened – fél óra alatt akár […]

Végre itt a nyár és a strandidő! Használd ki, hogy nemcsak a fülledt fitneszteremben, hanem a medence hűs vizében is megszabadulhatsz a zsírpárnáktól! Az aqua aerobik könnyen elsajátítható, egyszerű gyakorlatai alaposan megdolgoztatják az összes izmodat! Mivel a víz ellenállása jóval nagyobb, mint a levegőé, minden apró mozdulatért meg kell küzdened – fél óra alatt akár háromszáz kalóriát is elégethetsz!

Miért érdemes kipróbálnod az aqua aerobikot?

Mert az aqua aerobik anélkül mozgatja meg az összes izmodat, hogy közben megterhelné az ízületeidet – ezért ezt a mozgásformát akkor is kipróbálhatod, ha mozgásszervi problémáid vannak, vagy ha várandós vagy! ez utóbbi esetben konzultálj a szakorvosoddal! A vízben végzett gyakorlatokkal ráadásul nemcsak sok-sok zsírt égethetsz el, hanem az anyagcserédet is gyorsíthatod, serkentheted a vérkeringésedet, és a napi stressztől is megszabadulhatsz!

0019634_1.jpg ()

Gyakorlatok a gyors zsírégetésért

Egyre több wellness- és fitneszközpont szervez aqua aerobik edzéseket, de akár önállóan is kipróbálhatod a gyakorlatokat a strandon vagy az uszodában. Csak olyan medencét válassz, amelyben a víz legfeljebb a válladig ér, és a hőmérséklete nem alacsonyabb huszonnégy foknál! A bemelegítésről se feledkezz meg: mielőtt elkezdenéd az edzést, ugrálj a medencében néhány percig, vagy lassan ússz le egy-két hosszt!

1. gyakorlat: gyalogolj a vízben

Nemcsak a vádlidat erősítheted, hanem a combjaidat és a hátsódat is formálhatod egy kis gyaloglással a medencében! Magas térdemeléssel taposd a vizet – ha nem vagy csúcsformában, kezdd az edzést sekély, például derékig érő vízben, és csak pár alkalom után válts mélyebb, mellközépig érő vízre! Minél magasabb a víz szintje, annál jobban megdolgoztathatod az izmaidat! Ha még intenzívebben szeretnéd égetni a zsírt, kapcsolj a bokádra szivacsból készült övet, amely felfelé húzza a lábadat!

2. gyakorlat: guggolás a medencében

Ha csípőig érő vízben végzel guggolásokat, viszonylag rövid idő alatt feszessé és keménnyé varázsolhatod a popsidat! Állj vállszélességű terpeszbe, majd lassan ereszkedj olyan mélyre, amennyire csak tudsz! Maradj így két-három másodpercig, majd lassan emelkedj fel! Ismételd meg a gyakorlatot legalább hússzor! A felsőtestedet végig tartsd egyenesen, ne engedd, hogy előredőljön! Ha a vízben nem tudod megőrizni az egyensúlyodat, állj szembe a medence szélével, és kapaszkodj meg a peremben – de nem támaszkodj rá sem leguggolásnál, sem felállásnál!

3. gyakorlat: erősítsd a karizmaidat

Ezzel az egyszerű gyakorlattal alaposan megdolgoztathatod a kar- és a mellizmaidat: a mellig érő vízben állj széles terpeszbe, mindkét kezedbe fogj egy-egy vízi súlyzót! Nyújtsd ki oldalra a karjaidat a víz alatt, majd lassan érintsd össze a két súlyzót a mellkasod előtt! Ismételd meg a gyakorlatot legalább tízszer – végig tartsd a súlyzókat a víz alatt, ne engedd, hogy a szivacsok a felszínre húzzák a karjaidat!

4. gyakorlat: térdemelés az izmos hasért

Erősítsd a hasizmodat a következő gyakorlattal: állj egyenesen a mellig érő vízben, emeld az egyik, majd a másik térdedet a mellkasodhoz úgy, hogy közben a felsőtested mozdulatlan marad! Ismételd meg a gyakorlatot mindkét lábaddal legalább tízszer-tízszer!

Milyen eszközökre van szükséged?
– Aquafitnesz cipő – a gumiból készült, szorosan a lábra simuló cipő megakadályozza, hogy futás vagy lábemelés közben elcsússz a medence alján.
– Víziöv – rugalmas gumihabból készült öv, amely körülöleli a mellkasodat, így nem engedi, hogy a fejed a víz alá süllyedjen. Ha mély vízben végzed a gyakorlatokat, mindig kapcsold fel, még akkor is, ha tudsz úszni!
– Vízisúlyzó – poliuretán habból készült súlyzók, amelyek a szárazföldön pillekönnyűek, de a vízben legalább annyira nehéz mozgatni őket, mint egy négy-öt kilós normál súlyzót.
– Vízinudli – másfél-két méteres, tömör szivacsból készült súlyzók, amelyekkel erősítő- és nyújtó gyakorlatokat végezhetsz.
– Lábsúlyzó – levegővel töltött, bokára kapcsolható övek, amelyek folyamatosan felfelé húzzák a lábadat, így nehezítik a gyakorlatok elvégzését.

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X