Főoldal > MOZGÁS > Gyors zsírégető tippek – a medencében

Gyors zsírégető tippek – a medencében

aquafitneszaquaspinningaquastepmozgásúszás
0

Írta:

Alig várod már, hogy belecsobbanhass a medencébe? Ne várj a nyaralásig, addig is rendszeresen látogass el az uszodába vagy a strandra – a víz nemcsak megnyugtat, hanem segít a zsírégetésben is! Lássuk, milyen mozgásformákat érdemes kipróbálnod! 1. Aqua fitnesz – gyors megoldás a pluszkilókra Ha szeretnél minél gyorsabban megszabadulni a zsírpárnáktól, próbáld ki az aqua fitneszt […]

Alig várod már, hogy belecsobbanhass a medencébe? Ne várj a nyaralásig, addig is rendszeresen látogass el az uszodába vagy a strandra – a víz nemcsak megnyugtat, hanem segít a zsírégetésben is! Lássuk, milyen mozgásformákat érdemes kipróbálnod!

1. Aqua fitnesz – gyors megoldás a pluszkilókra 

Ha szeretnél minél gyorsabban megszabadulni a zsírpárnáktól, próbáld ki az aqua fitneszt – az edzéseken mellig érő vízben gimnasztikai gyakorlatokat kell végrehajtanod szivacsból készült súlyzókkal, derék- és bokagyűrűkkel. Mivel a víz ellenállása jóval nagyobb, mint a levegőé, ráadásul a szivacsok is felfelé húzzák a testedet, a mozdulatok alaposan megdolgoztatják az összes izmodat, és több kalóriát égethetsz el, mint egy sima aerobik órán. Az aqua fitnesz ezen kívül enyhíti a gerinc- és ízületi fájdalmakat, serkenti a vérkeringést, fejleszti az állóképességet, és a tartásodon is javíthat!
Tipp: Ahogy a szárazföldi edzéseket, úgy az aqua fitneszt is bemelegítéssel kezdd! Ugrálj, úszkálj vagy gyalogolj a vízben legalább tíz percen keresztül! Ha megtanultad a vízi fitnesz gyakorlatait, egyedül is edzhetsz a strandon vagy a természetes vízben, de mindig figyelj oda arra, hogy a víz hőmérséklete huszonnégy és huszonnyolc fok között legyen!

0019454_1.jpg ()

2. Aqua spinning – pedálozás a vízben

Az aqua spinning a neked való mozgásforma, ha gyönyörű, feszes lábakat és feneket szeretnél – a könnyűfémből készült spinning kerékpárt a mellig érő vízben, zenére kell hajtanod. Ahogy a vízi aerobiknál, itt is a víz nagyobb ellenállásának köszönhető, hogy az aqua spinning jobban megdolgoztatja a vádlidat, a far- és combizmaidat, mint a szobabicikli, a „szárazföldi” spinning vagy a hagyományos kerékpározás. A vízben ülve óránként akár 650-700 kalóriát is elégethetsz, közben pedig a szív- és érrendszeri betegségek esélyét is csökkented!
Tipp: Akár a szárazföldön, akár a vízben tekersz, a legfontosabb a bicikli helyes beállítása – ha túl magas a kormány vagy az ülés, másnap szörnyű hátfájással ébredhetsz, ahogy a túl szoros kengyel is elszoríthatja a lábadat! Kérd az edző segítségét! Ugyan a vízben hajlamosabb az ember elfeledkezni a folyadékpótlásról, legalább fél liter vizet igyál meg edzés közben!

3. Aqua step – feszes popsi és combok

A szárazföldi step aerobik vizes változatát derékig vagy mellig érő vízben gyakorolhatod – óránként több mint ötszáz kalóriát égethetsz el egy speciális, csúszásgátló gumival fedett vízi steppad és egy szintén gumiból készült aqua cipő segítségével! Az órákon ritmusos zenére lépkedhetsz, sőt az edzést tovább nehezítheted súlyzók és szivacsból készült fitneszeszközök segítségével, így nemcsak a lábaidat és a popsidat formálhatod, hanem a felsőtestedet is! Még több zsírt égethetsz el a vízben, ha a steppadot egy fokkal magasabbra állítod!
Tipp: Ha egyedül vágsz neki az aqua-stepnek, ne válassz túl gyors, pörgős zenét – a vízben ugyanis nem tudsz olyan gyorsan mozogni, mint egy step aerobik edzésen! A baleset elkerülése érekében mindig viseld az aqua cipőt!

4. Úszás – a klasszikus kedvenc

Azért ne feledkezz meg a legősibb és legnépszerűbb vízi mozgásformáról sem – az úszás minden izmodat megdolgoztatja anélkül, hogy túlságosan megterhelné az ízületeidet, ráadásul gyorsítja az anyagcserédet is, ezért ez a tökéletes kiegészítés egy-egy komoly, megerőltető edzésprogramhoz! A mell-, a hát- és a gyorsúszás alakformáló hatása között nincs nagy különbség, egy óra alatt több mint négyszáz kalóriát égethetsz el. Az úszás azonban nemcsak a zsírpárnáidat tünteti el, hanem az idegrendszer, a szív és a tüdő működésére is jó hatással van, és megszabadít az egész napi stressztől is!
Tipp: Sajnos az alakformáláshoz nem elég, ha hébe-hóba ellátogatsz az uszodába! Hetente legalább kétszer menj el úszni, és legalább egy órán keresztül tempózz! Figyelj a helyes technikára: ha az edzések után görcsölni kezd a nyakad, vagy fáj a hátad, az azt jelenti, hogy nem jó testhelyzetet veszel fel úszás közben!

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X