Főoldal > MOZGÁS > Szexi hasat azonnal! – Top 4 villámgyakorlat

Szexi hasat azonnal! – Top 4 villámgyakorlat

gyakorlathasmozgásszexi
0

Írta:

Azzal majdnem mindenki egyetért, hogy a nők egyik legkényesebb testrésze a has. Alig létezik olyan nő, aki maximálisan elégedett lenne hasizmával, sőt sok esetben ez a testtájék az örökös „elégedetlenség szimbóluma”. Pedig van remény a csinos alakra! Ha nem vagy lusta egy kis energiát befektetni, akkor az alábbi gyakorlatokkal rövid idő alatt könnyen szexivé varázsolhatod ezt […]

Azzal majdnem mindenki egyetért, hogy a nők egyik legkényesebb testrésze a has. Alig létezik olyan nő, aki maximálisan elégedett lenne hasizmával, sőt sok esetben ez a testtájék az örökös „elégedetlenség szimbóluma”. Pedig van remény a csinos alakra! Ha nem vagy lusta egy kis energiát befektetni, akkor az alábbi gyakorlatokkal rövid idő alatt könnyen szexivé varázsolhatod ezt a problémás testrészt!

Melegíts be!

A gyakorlatok előtt melegítsd be az izmaidat, mert így elkerülheted a kellemetlen izomlázat és a bosszantó sérüléseket. Bemelegítésnek elegendő 5-8 perces mozgás, ami lehet helyben futás vagy ugrálókötelezés, majd végezz néhány törzskörzést és törzshajlítást mindkét irányba.

1. gyakorlat

Feküdj le a talajra, tedd a kezeidet a tarkóra, és kicsit emeld meg a felsőtested a talajtól. Ebben a pózban felváltva húzd fel a bal, illetve a jobb térdedet, és érintsd meg őket az ellentétes oldali könyököddel (a jobb térdedet a bal könyököddel, a bal térdedet a jobb könyököddel).
Mit fejleszt a gyakorlat?
Egyenes- és ferde hasizmot, a horpaszizomzatot.
Mire figyelj?
A gyakorlat ritmusára, azaz, hogy mindig az ellentétes térd és könyök lendüljön egymás felé.
Tipp: 3X 20 másodpercig végezd a gyakorlatot

2. gyakorlat

Egy fallal szemben feküdj hanyattfekvésben a földre, tedd a balkezedet a jobb lapockádra, a jobb kezedet pedig a bal lapockádra. A térdeidet hajlítsd be 90 fokban, és a talpadat támaszd a falnak. Emeled fel 10-15 centiméterre a felsőtörzsed a talajról, majd dőlj vissza.
Mit fejleszt a gyakorlat?
Egyenes hasizmot
Mire figyelj?
A kezeid a lapockáidon legyenek, így biztosan nem tudsz a karjaiddal lendíteni, és csak a hasizmod fog dolgozni.
Tipp: 3X 10db felülést végezz

0020329_1.jpg ()

3. gyakorlat

Feküdj hanyattfekvésben a földre, kezeiddel a fejed fölött kapaszkodj meg egy szék lábaiban. Emeld fel az összezárt lábaidat, és 90 fokos szögbe hajlítsd be a térdeidet. Ereszd le a térdeidet jobb oldalra, majd emeld fel kiinduló helyzetbe őket, és tedd vissza a térdeidet az ellenkező oldalra. Akinek elég erős a hasizma, az végezheti a gyakorlatot nyújtott lábbal is.
Mit fejleszt a gyakorlat?
Oldalsó hasizmot
Mire figyelj?
Gyakorlat közben az ágyéki szakaszt próbáld végig a talajhoz szorítani!
Tipp: 3X8 db (egy sorozaton belül 4-szer jobbra, majd 4-szer balra tedd le a térdeidet.)

4. gyakorlat

Feküdj oldalsó fekvésben a talajra, emeld meg a felsőtested, és támaszd meg a talajon lévő alkaroddal, a másik kezedet pedig tedd csípőre. A lábaid legyenek egymáson nyújtva és megfeszítve. Emeld fel csípődet és a combjaidat, majd engedd vissza őket a talajra. Pihenés és lazítás után végezd el a gyakorlatot a másik oldalra is.
Mit fejleszt a gyakorlat?
Oldalsó hasizmot
Mire figyelj?
A karod alá tehetsz valamilyen puha anyagot, hogy a talaj ne nyomja az alkarodat. A gyakorlat közben figyelj arra, hogy ne billenj ki oldalra, hanem mindvégig maradjon meg a tested egy síkban.
Tipp: 3X10db gyakorlatot végezz mindkét irányba.

Fogadd meg tanácsainkat!
– Végezz rendszeresen hasizomgyakorlatot, mert az alkalomszerűen végzett gyakorlásnak csak kevés hatása van.
– A gyakorlatok és a sorozatok között nyújtsd és lazítsd el a hasizmodat.
– A hasizom erősítés mellett figyelj oda a hátizom fejlesztésére is, mert az egyoldalú hasizom fejlesztés nem ideális. Következő cikkünkben hátizomgyakorlatokat ajánlunk neked!

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X