Főoldal > MOZGÁS > 4 különleges trendi mozgásforma – nyári estékre

4 különleges trendi mozgásforma – nyári estékre

cheerobickettlebellmasaimbtmozgásracingspinwalking
0

Írta:

Dobd fel az unalmas esti edzéseket: ha úgy érzed, már nincs kedved a megszokott gyakorlatokhoz, fedezd fel a fitnesztermi újdonságokat! Edzhetsz zenére, két keréken, különleges orosz súlyzóval, speciális cipőben, de akár az amerikai szurkoló lányok mozdulataival is csúcsformába hozhatod a testedet! 1. Spin racing Könnyebben tudod magad rávenni a testmozgásra, ha nem egyedül kell végezned […]

Dobd fel az unalmas esti edzéseket: ha úgy érzed, már nincs kedved a megszokott gyakorlatokhoz, fedezd fel a fitnesztermi újdonságokat! Edzhetsz zenére, két keréken, különleges orosz súlyzóval, speciális cipőben, de akár az amerikai szurkoló lányok mozdulataival is csúcsformába hozhatod a testedet!

1. Spin racing

Könnyebben tudod magad rávenni a testmozgásra, ha nem egyedül kell végezned a gyakorlatokat, hanem sok-sok emberrel egyszerre, ritmusos zenére edzhetsz? Akkor a spin racinget neked találták ki: ez a teremkerékpáros mozgásforma a teljes izomzat legalább hetven százalékát megmozgatja, az órákon ugyanis nemcsak pedáloznod kell, hanem a felsőtestedet is alaposan meg kell dolgoztatnod. A hatvanperces edzések egy rövid bemelegítéssel, laza tekeréssel kezdődnek, amelyet nagy sebességű sprintelés, sík- és hegymenet követ – mindez úgy, hogy közben karhajlításokat végzel, és a súlypont áthelyezésével, állva és ülve is pedálozol.
Miért érdemes kipróbálnod?
A spin racing nemcsak a testedet hozza csúcsformába, de a stressz és a feszültség levezetésében is segít: az edzések feszessé teszik többek között a comb- és a karizmaidat, illetve a hátsódat, de a koordinációs képességedet is látványosan javítja. Ráadásul a pörgős zene és együttes mozgás rengeteg endorfin hormont szabadít fel a szervezetedben!
Hol próbálhatod ki?
SpinCity Gym: www.spincitygym.com

0020647_1.jpg ()

2. Masai Walking

Az MBT-cipők az utóbbi években meghódították a világot – ezek a speciális talpú, billegő lábbelik tehermentesítik az ízületeket, segítenek a helyes testtartás elsajátításában, és egyenletesen erősítik azokat a mélyizmokat, amelyek a normál cipők viselésekor nem dolgoznak. A Masai Walking órákon MBT-cipőben gyalogolhatsz és kocoghatsz, de hogy ne csak a lábizmaid dolgozzanak, közben koordinációs, erőfejlesztő és XCO-súlyzós kargyakorlatokat is végezhetsz, így az egész testedet átmozgathatod.
Miért érdemes kipróbálnod?
Ezzel a különleges mozgásformával nemcsak a zsírpárnáktól szabadulhatsz meg, hanem enyhítheted az esetleges mozgásszervi panaszaidat is – az MBT-cipős tréning enyhíti a helytelen testtartás és az ízületi kopás miatt kialakuló fájdalmat.
Hol próbálhatod ki?
Euro Gym Fitness: www.eurogym.hu

3. Kettlebell

Ez az Oroszországban több mint száz éve használatos sporteszköz újabban világszerte az edzőtermek sztárja: a kettlebell egy öntöttvasból készült, ágyúgolyó formájú súlyzó, amellyel kivétel nélkül minden egyes izomcsoportot megdolgoztathatsz. Az ötven-hatvanperces órákon a bemelegítés után a speciális gyakorlatok fokozatosan szoktatják hozzá a testedet nyolc-tízkilós súlyhoz – először csupán fognod kell a súlyzót, később következnek a nehezebb gyakorlatok, az emelések és a speciális testhelyzetek.
Miért érdemes kipróbálnod?
em kell aggódnod amiatt, hogy a kettlebelles edzések után úgy fogsz kinézni, mint egy testépítő – a súlyzós gyakorlatok nem teszik túlságosan izmossá a testedet, „csupán” eltüntetik a zsírpárnákat, szálkássá és feszessé teszik a láb-, a kar- és a hasizmodat!
Hol próbálhatod ki?
Reka Gym: www.rekagym.hu

4. Cheerobic

Csinos ruhák, színes pomponok és szédületes figurák – ha imádod a pörgős zenét és az akrobatikus táncokat, a cheerobic órákat garantáltan élvezni fogod! Ez az izgalmas mozgásforma az amerikai szurkoló- vagy hajrálányok táncának és a hagyományos aerobik egyes elemeinek ötvözete, amely alaposan megdolgoztatja az egész izomzatot: a lábemelések, az ugrálás és a rúgások feszessé teszik a combodat és a hátsódat, a pomponos mozdulatok és az akrobatikus elemek pedig a karizmaidat is erősítik! Az egyórás edzések alapos bemelegítéssel kezdődnek, ezután kezdődik a koreográfia tanulása, végül az órákat nyújtással zárják.
Miért érdemes kipróbálnod?
Mert a cheerobic a legszórakoztatóbb mozgásformák közé tartozik, tökéletes barátnős program estére! Akkor sem kell aggódnod, ha nem vagy jó táncos, esetleg nincs jó ritmusérzéked – különböző nehézségű koreográfiák léteznek, de a kezdőknek csak egyszerű, könnyen megjegyezhető mozdulatokból álló táncot tanítanak.
Hol próbálhatod ki?
Gabi Aerobic: www.gabiaerobic.hu

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X