Főoldal > MOZGÁS > Játssz és nyerj nevezést a 24. Nike Budapest Nemzetközi Félmaratonra!

Játssz és nyerj nevezést a 24. Nike Budapest Nemzetközi Félmaratonra!

futásmozgászsírégetés
0

Írta:

Vegyél részt a 24. Nike Budapest Nemzetközi Félmaratonon! 2009. szeptember 6-án immár huszonnegyedik alkalommal kerül megrendezésre a Nike Budapest Nemzetközi Félmaraton, melynek szlogenje, „A legyőzhető távolság!” arra utal, hogy a 21097,5 méter teljesítése egyáltalán nem lehetetlen a rendszeresen edző, felkészült futók számára. Az év legnagyobb és legnépszerűbb hazai félmaratoni eseményére a magyar nevezők mellett sok külföldi […]

0020700_1.jpg ()

Vegyél részt a 24. Nike Budapest Nemzetközi Félmaratonon!

2009. szeptember 6-án immár huszonnegyedik alkalommal kerül megrendezésre a Nike Budapest Nemzetközi Félmaraton, melynek szlogenje, „A legyőzhető távolság!” arra utal, hogy a 21097,5 méter teljesítése egyáltalán nem lehetetlen a rendszeresen edző, felkészült futók számára.

Az év legnagyobb és legnépszerűbb hazai félmaratoni eseményére a magyar nevezők mellett sok külföldi résztvevő is rajthoz áll. A versenyközpontnak a Városliget ad otthont, a résztvevők pedig a főváros legszebb részein futnak majd keresztül. A félmaratoni verseny útvonala például a Hősök terén, az Andrássy úton keresztül, a Roosevelt tér érintésével át a Lánchídon, valamint a Parlament mellett a Duna-parton halad, ahonnan látható a Budai Vár gyönyörű látképe is. Így a futók nemcsak sportolhatnak, de fővárosunk nevezetességeiben is gyönyörködhetnek – és ez talán megkönnyíti számukra a táv teljesítését. Az útvonalon szurkolók és zenekarok gondoskodnak arról, hogy a félmaratonisták könnyedén átlendüljenek a holtponton.

A félmaratoni táv nemcsak egyéniben, hanem párban is teljesíthető. Ebben az esetben a páros egyik tagjának 13,8 kilométert, míg a másiknak 7,3 kilométert kell futnia. Aki pedig nem érzi magát felkészültnek a fenti távokra, mégis szívesen rajthoz állna egy könnyed futáson, a 3,5 kilométeres Nike Ligetkörben próbálhatja ki magát.

Aki úgy érzi, képes legyőzni a 24. Nike Budapest Nemzetközi Félmaraton távolságát egyéniben, vagy akár párban, annak ott a helye a rajtnál!

Bővebb információ a versenyről: www.futanet.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X